sâmbătă, 3 decembrie 2011

Bambusul chinezesc....o lectie de business de nota 10

Am inceput acum cateva zile sa citesc noua carte a lui Paolo Coehlo - "Aleph" (cred ca in afara de emailuri nu am mai citit nimic de vre-o 6-8 luni...spun asta cu rusine si durere in suflet...), si mi-a ramas ceva in minte, asa cum i-a ramas si autorului un articol despre BAMBUSUL CHINEZESC dintr-o intr- revista plictisoare despre plante: "Dupa ce se planteaza samanta, timp de aproximativ 5 ani nu se vede nimic - cu exceptia unui mugur minuscul. Toata cresterea se petrece in subteran; o radacina cu o structura complexa, care se intinde vertical si orizontal pe pe pamant, prinde forma. Atunci, la capatul celui de-al cincilea an, bambusul chinezesc creste rapid pana ce atinge inaltimea de 25 metri."

M-am oprit din citit, si m-am gandit la familia mea, la faptul ca la inceputul afacerii, ani de zile tatal meu parea ca munceste in van...fara rezultate vizibile...si multa lume (uneori chiar si cei din familie) considerau ca nu a luat cea mai inteleapta decizie cand a renuntat la slujba de profesor....si ca afacerea cu miere nu e ceva "serios"....si in nici un caz nu era considerata de viitor.

Toata cresterea firmei s-a petrecut timp de cativa ani "ïn suteran", el a pus bazele "unei radacini cu o structura complexa", plecand de la 0.

Mi se pare fantastica ambitia si perseverenta cu care si-a urmarit un vis, si a muncit pentru el chiar si atunci cand rezultatele nu se vedeau. Eu lucrez alaturi de el doar de cativa ani, cand deja "Bambusul"chinezesc" era rasarit, si constat mereu ca sunt oameni care il apreciaza si-l stimeaza, si ca de multe ori datorita felului in care si-a construit business-ul i s-au deschis multe usi.

Primele dati cand l-am insotit pe tatal meu la diferite intalniri sau targuri in afara tarii, am observat ca nimeni nu stia nimic de firma lui, dar...cum am observat apoi in multe ocazii, oamenii de afaceri cu adevarat seriosi erau mereu deschisi la noi parteneri si noi oportunitati (chiar daca unii poate erau retincenti la tot ce venea din Romania) si diferiti parteneri / clienti il ascultau cu atentie pentru ca tatal meu vorbea foarte punctual si argumentat...

Desi, business-ul l-a pornit acum 20 de ani, doar dupa aprox 10 ani, am inceput sa observ tot mai des ca multe lume ii cunoaste numele, stie exact cu ce se ocupa, si-l respecta....iar subit si dintr-o data busines-ul acesta cu miere a devenit pentru multi "o oportunitate", pe care tatal meu a fost atat " inspirat sa o fructifice"...

Primii 10 ani...au fost anii de munca "in subteran"....cand efectele muncii lui erau aproape insesizabile pentru cei din afara...si totusi...aia au fost anii cei mai grei...fara de care urmatorii 10 ani nu puteau exista....
Dar, azi lucrurile probabil se vad altfel pentru multi...si totul pare mult mai usor din afara...

Ce vreau eu sa va transmit, celor care azi sau ieri...sau acum 1 ani ati pornit un business pe propriile puteri ??
Ambitia, perseverenta si dorinta de a munci "fara rezultate" vizibile....de a munci, chiar si atunci cand restul lumii va descurajeaza, chiar si atunci cand poate familia oboseste sa va mai fie alaturi....fiindca fara aceste radacini solide....orice ati construi, se va darama la prima rafala serioasa.

Unii apicultori au invatat deja aceasta lectie...si cu bucurie in suflet pot sa va spun ca ii respect si ma bucur ca avem astfel de oameni printre noi...sunt de-a dreptul mandra de acesti oameni...

Ceea ce le-as spune eu: fiti uniti....in familie, in afacere si unii cu altii intre voi apicultorii.

Iar unor prieteni dragi mie de la Oradea...la inceput de drum in familie si business-ul lor propriu, le urez din suflet sa aiba mereu ambitia si perseverenta de acum, si sa fie mereu uniti in tot ceea ce vor face, si cel de Sus sa le dea sanatate si putere de munca.

luni, 14 noiembrie 2011

PROPOLIS ESENTA- un produs 100% romanesc, medaliat la Salonul de Inventii de la Varsovia

Firma PHENALEX (drd. ing. Simona Bisboaca) a scos pe piata un alt produs inovativ (pentru piata din Romania):
un EXTRACT DE PROPOLIS - PE BAZA DE APA, fara alcool.

Produsul se numeste "Propolis Esenta"- si a fost medaliat cu ARGINT la Salonul de Inventica de la Varsovia.

In perioada 3-5 noiembrie 2011, a avut loc in Polonia, al 5-lea Salon
International de Inventica de la Varsovia IWIS 2011
, fiind una dintre cele
mai mari manifestari de acest gen din Europa. Au fost prezentate peste 500 de inventii din 30 de tari printre care si Romania.

Produsele PHENALEX au fost foarte apreciate de toata lumea si au fost
recompensate pe masura cu 4 medalii:


1)ANTIOXI VITA - cel mai puternic antioxidant - MEDALIA de AUR IWIS 2011 sipremiul special din partea Korea Invention News.

2) PROPOLIS ESENTA - MEDALIA de ARGINT IWIS 2011 si premiul special acordat de ASIA Invention Creativity Association.


Intr-o postare anterioara v-am prezentat un produs natural, 100% romanesc:
ANTIOXI VITA - un extract super concentrat in antioxidanti obtinuti din samburi si pielite de struguri,cu brevet de inventie.

Gasiti aici un articol aparut la B1 TV: "O oradeanca a fost medaliată cu aur la salonul de inventică din Varșovia pentru descoperirea secretului tinereții "

Marele avantaj al produslui "Propolis Esenta" este faptul ca el poate fi administrat copiilor si bolnaviilor de ficat, datorita lipsei de alcool (cum eram obisnuiti ca este preparata Tinctura de Propolis). In felul acesta copii pot beneficia de efectele beneficii ale propolisului - cel mai puternic antibiotic natural - mai ales in ameliorarea starilor gripale, starilor febrilor, tusei. Citeste aici beneficiile consumului de propolis si diferite tratamente pe baza de Propolis.

Intra pe www.e-mierealbine.ro si poti achiziona produsul "Propolis Esenta", cu livrare oriunde din tara. Pe acest site gasesti cea mai larga gama de produse apicole, (api)terapeutice si (api)cosmetice.

Gasesti produsele Phenalex si pe site-ul www.biobunatati.ro

marți, 23 august 2011

Targul National al Mierii - BUCURESTI 2-4 Sept.2011











Asa cum deja m-am obisnuit, incerc sa anunt din timp Targurile apicole din tara, ca sa afle cat mai multa lume si daca sunt interesati..sau doar curiosi, sa participe la astfel de targuri: apicultorii ca expozanti, iar consumatorii de produse apicole, ca si clienti, fata-n fata direct cu producatorii.

Targul National al Mierii 2-4 Sept. 2011, organizat pe platforma Instit. Apicol din Baneasa, devine deja un targ cu traditie, si pot sa va spun de pe acum ceea ce stiu sigur ca veti putea gasi de cumparat in cadrul acestui targ:
- sortimentele de miere clasice: poliflora, salcam, tei, floarea-soarelui si rapita
- dar si sortimente de miere mai deosebite de la noi din tara: miere de mana de padure, miere de zmeura, miere de cimbrisor, miere de coriandru...si alte specialitati din diferite zone ale tarii
- sortimente de miere exotice: miere de portocal, miere de rozmarin, miere de eucalipt, castan, lavanda sau lamai, aduse din tari cu o clima mult mai calda.
- cea mai buna turta dulce cu miere, facuta dupa o reteta ungureasca, dar si alte dulciuri cu miere
- polen crud sau uscat, pastura proaspat recoltata, miere in faguri, miere cu propolis, tinctura de propolis sau propolis brut
- siropuri naturale din fructe cu miere: afine cu miere, catina cu miere....
- cele mai deosebite cocktailuri de fructe uscate cu miere, miere cu susan, miere cu nuca si altele
- bauturi cu miere si propolis
- cosmetice pe baza de produse apicole

Deci, merita ca in weekendul 2-4 Septembrie sa faceti o plimbare in Baneasa, in curtea Instit. Apicol pentru Apicultura si macar sa va indulciti cu o degustare de miere.

Evenimentul nu este foarte mediatizat, si din aceasta cauza la ultima editie, lumea a fost putin dezamagita de acest aspect, si implicit de putinii clientii care s-au perindat pe la acest targ....iar clientii au fost nemultumiti ca nu au aflat nimic de la televizor de acest targ....insa odata trecut "valul retetei Tatoiu" este foarte greu sa mai starnesti interesul Mass-mediei, tinand cont ca in Bucuresti in fiecare weekend au loc targuri de produse traditionale.

Insa, partea pozitiva a lucrurilor, este faptul ca "mierea" este singurul produs alimentar care reuseste sa-si faca un renume prin targuri de profil, si nu doar in Bucuresti, ci in toata tara,.....fiindca restul targurilor sunt "cu de toate".

Deci, nota 10 pentru toti cei care au perseveranta si ambitia de a organiza in fiecare an cate un "Targ al Mierii". Poate reusim in cativa ani sa-l crestem, si sa devina un Targ de renume, tinand cont ca la Moscova, de 2 ori/an are loc Cel mai mare Targ al Mierii, la care participa peste 1.000 de expozanti si se spune ca intr-o sapt. se vand aprox. 500 tone de miere.

Cineva m-a intrebat daca la acest targ o sa fie "Frisca de miere"....sper ca da, ca foarte multa lume m-a intrebat!!!

joi, 21 iulie 2011

Transilvania Fest - Blaj, 29-31 IULIE



Transivania Fest - la editia a 7-a, anul acesta se va tine la Blaj in 29-31 IULIE, pe Campia Libertatii.

Un festival de cultura si traditii culinare, cu foarte multe demonstratii mestesugaresti, dar si de gatit, care are loc anual in diferite localitati din Transilvania - localitati care au in spate o istorie si o traditie ce merita reinviate si promovate.

Începând cu a şasea ediţie, Festivalul Transilvania a devenit unul itinerant; dacă anii precedenţi zonele vizate au fost Turda şi cele 8 sate din regiunea din jurul oraşului şi municipiul Cluj-Napoca, în 2010 atenţia a fost îndreptată asupra zonei Sibiului, bogată cultural (zonă de patrimoniu) şi etnografic (comunităţi de români, saşi, romi şi maghiari), iar in 2011 dupa o analiza de 4 luni - orasul Blaj - a fost desemnat ca fiind cel mai potrivit "candidat" pentru gazduirea acestui eveniment.

AFLA AICI MAI MULTE DESPRE PROGRAMUL TRANSILVANIA FEST 2011- BLAJ, precum si o scurta istorie a Blajului, orasul Marii Uniri.

Festivalul are secţiuni precum:
- standuri de meşteşugari şi de produse agro-regionale,
- mic târg de organizaţii din zona Transilvaniei cu proiecte pe turism cultural, patrimoniu, educaţie sau mediu,
- evenimente dedicate copiilor
(degustări de brânză, concursuri de gătit, dansuri tradiţionale vechi, spectacol de device drama),
- program la scenă de dansuri şi cântece tradiţionale vechi și noi
,
- cinema în aer liber sau padocuri de animale specifice din zonă.


MOTIVUL PENTRU CARE PROMOVEZ ACEST EVENIMENT ?!
- Apicultorii din zona vor fi prezenti cu produsele apicole din stupina proprie la targul de produse agro-alimentare care se va tine in zilele de Vineri, Sambata, Duminica pe Campia Libertatii de la 12.00-20.00
- este un bun prilej de degustare a unor specialitati de miere - din productia locala: polen, pastura, miere cu capaceala, miere de salcam proaspat extrasa, miere polfilora- de fanat si de padure, cu o aroma deosebita
- sper ca si in demonstratiile culinare sa-i convingem pe bucatari sa ne pregateasca si ceva bunatati cu miere...ca sa ne indulcim ;))
- e un eveniment local care promoveaza mestesugurile locale si astfel de initiative trebuie sprijinite de noi toti - indiferent cine sunt cei care le organizeaza....Desi mi se pare minunat ca de data aceasta, initiativa au avut-o unii din afara Blajului - ceea ce-mi re-confirma potentialul turistic, cultural si agro-alimentar al zonei Tarnavelor
- Cei de la Transilvania Fest nu sunt singuri in demersul lor, si noi incercam in cadrul targului "Sarbatoarea Mierii" de la Blaj sa promovam nu doar produsele apicole, ci si alte produse agro-alimentare produse in zona Transivania, astfel ca trebuie sa ne promovam reciproc....si sa nu asteptam mereu sa ne promoveze altii tara si produsele.

Cei care-mi citesc uneori blogul, apicultori / clienti /prieteni/ sau poate oameni care se trag de loc din zona Blajul, sunt invitati cu drag la acest eveniment...si vor avea supriza sa gaseasca un orasel foarte cochet, foarte bine intretinut, cu cladiri vechi restaurante, cu "Piata 1848"- piata marii unirii complet restaurata, cu parcuri re-amenjate.....si pentru asta trebuie sa multumim Municipalitatii care s-a implicat in restaurarea Blajului - astfel incat el sa devina cu adevarat un "municipiu" si un oras al culturii, asa cum era cunoscut pe vremuri.

Va asteptam la Blaj in 29-30-31 Iulie pe Campia Libertatii.

marți, 19 iulie 2011

"Piata de miere" - cel mai nou magazin apicol, la CLUJ


De putin timp s-a deschis la Cluj un magazin cu produse apicole de "ultima generatie", adica un concept nou de prezentare si promovare a cat mai multor produse ale stupului intr-un mod foarte apetisant - exact asa cum am vazut in filme sau prin afara acele magazine de ciocolata, cu vitrinele pline de toate dulciurile posibile fabricate din ciocolata....exact asa arata magazinul "Piata de miere" cu vitrinele incarcate cu toate felurile de Borcanele cu Miere, iar un loc aparte il ocupa "Mierea cu Bunatati": alune de padure, nuca, migdale, goji, scortisoara, vanile, fructe… si altele.

Standul "Piata de miere" este localizat in incinta POLUS Center din Cluj,aproape de intrarea in Carrfour zilnic intre orele 10-22, fiind o adevarata insula "dulce" plina cu specialitati din miere.
Aici veti gasi: polen - crud sau uscat -, propolis, pastura, laptisor de matca, capacele, faguri, precum si 18 sortimente de miere.


Atmosfera arhaica, degustarile zilnice precum si vanzatoarele imbracate aparte incurajeaza clientul asupra autenticitatii produselor - provenite din stupinele romanesti.

Cele mai deosebite sortimente 100% romanesti de la "Piata de miere" sunt (dupa parerea mea personala sunt cele mai deosebite):
- mierea de menta,
- mierea de coriandru,
- mierea de albastrele si
- mierea de maracine.



Majoritatea sortimentelor de miere sunt autentic romanesti: miere de salcam, poliflora, tei, rapita, floarea-soarelui, mana de padure, zmeura, coriandru, menta, cimbrisor.....dar pentru cei care doresc sa incerce si arome exotice exista si o mini-gama de Specialitati din alte tari: miere de eucalipt, castan, lamai, lavanda, rozmarin,portocal, fiecare dintre aceste sortimente rare fiind reprezentative pentru tari ca Spania, Italia, Franta.

Eu una dupa ce am gustat cate putin din aceste Specialitati exotice pot sa va spun cateva secrete:
- mierea de Castan e foarte amaruie, cu o aciditate redusa, bogata in continutul de polen, saruri minerale si tanin....Am aflat ca mierea de castan e recomandata celor care au probleme cu fierea / bila.

- mierea de Eucalipt e usor mentolata, si are proprietati expectorante deosebite atunci cand aveti accese de tuse.

- mierea de Lavanda are un gust aparte si o aroma fina care pastreaza calitatile florii de Lavanda. Concentratia de polen de lavanda este redusa de 15-20%,ph-ul este scazut si aciditatea relativ mare, fiind considerata o miere de calitate superioara.
Daca vreti sa va rasfatati: adaugati miere de lavanda peste felii de branza Feta cu putin miez de nuca deasupra, (sau chiar si peste telemea de-a noastra romaneasca).....e o combinatie delicioasa pe care o veti intalni doar in arta culinara franceza, unde branza si mierea sunt ingrediente pretioase, care dau savoare si unui banal aperitiv.

- mierea de Portocal este practic o miere obtinuta din nectar de diverse citrice, care infloresc in aceeasi perioada si in regiuni apropiate: portocal, lamai,mandarin grafuit si altele, si e o miere cu un gust accentuat de dulce, dar cu continut bogat in acid citric si implicit Vitamina C.
Ceea ce o face sa fie un sortiment aparte este faptul ca miere de portocal contine COFEINA - doar 4mg/kg, adica mult mai putin ca in cafeaua decofeinizata, dar chiar si aceasta concentratie foarte mica poate da un efect de revitalizare, atunci cand suntem obositi, mai ales ca zaharurile din miere merg direct in sange, nefiind necesare procesarea lor prealabila, tocmai de aceea mierea in general e recunoscuta ca un energizat, si e recomandata dupa efort intens, aducand un aport de energie imediata in organism.

- miere de Rozmarin este o miere rara, care se recolteaza in cantitati mici, cu o aroma speciala, recoltata cel mai des in Franta, poate si fiindca Rozmarinul este un dintre cele mai aromate plante, iar Franta este patria "aromelor culinare" si aceste plante se folosesc in mod frecvent in bucataria franceza.

Puteti citi mai multe despre Specialitati de miere din toata lumea si proprietatile lor pe site-ul http://www.honeytraveler.com .

Pe langa Specialitatile de miere la Piata de Miere mai gasiti si o gama variata de produse naturale ce au in componenta sa produse apicole: Dulciuri cu miere, Sucuri naturale, Otet cu miere, Bauturi pe baza de miere ....si multe altele

"Foarte apreciate este si gama de Api-Cosmetice - fara parabeni marca Apidava" ne spune managerul firmei Piata de Miere, d-na Anca Beu.

NU am decat cuvinte de lauda pentru initiativa celor care au pus pe picioare conceptul "Piata de Miere", si mai ales pentru modul de prezentare al produselor care ne lasa gura apa....

In curand vor deschide un magazin si in incinta centrului comercial CORA - CLUJ, le urez succes.

miercuri, 29 iunie 2011

Antioxidanti naturali din struguri - ANTIOXIVITA

Desi nu mi-am dat seama pana acum, au trecut 2 luni de cand nu am mai postat nimic pe blog...din lipsa de timp si de energie, fiindca m-am afundat la propriu in munca si nu mi-a ramas timp si energie pentru a va impartasi nimic din experientele mele.

Ceea ce mi-am dorit foarte mult sa va prezint este un produs naturist cu proprietati deosebite, a carei metoda de obtinere a fost brevetata de o prietena foarte buna de-a mea...probabil ca aici intervine vorba: "cine se aseamana, se aduna"; pentru ca, intr-un mod foarte ironic noi doua am devenit prietene in studentie printr-o prietena comuna....care intre timp a ramas doar o "cunostinta", pe cand noi am devenit prietene foarte bune. Acum, dupa vre-o 10 ani, vad cum ne-a impins viata spre un drum comun din punct de vedere al jobului....ne luptam pe aceeasi nisa de piata si traim experiente comune.

Eu am mereu feeling-ul acela ca: nimic nu e intamplator, si ca toate in viata se intampla cu un scop, si uitandu-ma inapoi, constat ca mi-au ramas aproape doar oamenii care trebuiau sa-mi ramana, cei cu care impart "idealuri" comune...poate e mult spus "idealuri"...Am foarte putini prieteni, dar majoritatea lor s-au luptat cu hatisurile unui business propriu, si nu s-au multumit cu un job stabil...si-au dorit mai mult....desi uneori regretam cu adevarat simplitatea unui job...care oricat te-ar solicita in cele 8-10 ore, cand ai plecat de acolo raspunderea ta a incetat.

Prietena mea si-a infiintat firma PHENALEX si a lansat de aprox. 1 an produsul ANTIOXI VITA - un produs 100% natural, un extract super concentrat in antioxidanti naturali obtinuti din samburi si pielite de struguri (cu preponderenta struguri rosii)

Principiul activ: polifenoli (300mg GAE / ml)


Produs Romanesc obtinut prin metoda brevetata, 100% natural.


Polifenolii din struguri sunt antioxidanţi care au urmatoarele proprietaţi:
- accelerează epurarea colesterolului sanguin;
- menţin buna funcţionare a sistemului cardio- vascular;
- oferă protecţie ridicată împotriva radicalilor liberi;
- limitează distrugerea fibrelor de colagen;
- stimulează activitatea unor enzime detoxifiante;

- ajută la reglarea tranzitului intestinal;
- îmbunătăţesc secreţia de insulina si protejează celulele pancreasului de acţiunea radicalilor liberi;
- amelioreaza simptomele menopauzei.


Cu totii stim, am citit diverse articole ca antioxidantii sunt cei care ne ajuta la intarirea sistemului imunitar, impiedica imbatranirea celulor, si implicit ne ajuta organismul in diverse afectiuni.

Ceea ce s-ar putea sa ne displaca la acest produs este gustul foarte amar, insa prietena mea il administra copilului ei cu putina miere, cand era racit, fara ai mai administra alte medicamente. Daca ea isi trateaza propriul copil cu acest produs, am incredere 100% in proprietatile produsului, si sunt dispusa sa-l incerc si doar pentru o simpla raceala (care inainte o tratam cu miere si propolis ;))

Mai multe informatii despre acest produs, proprietatile lui, modul de administrare, si eventual un sfat direct al producatorului gasiti pe site-ul lor www.phenalex.ro

Tot pe site-ul www.phenalex.ro gasiti anunturi la zi,despre participarea la diferite targuri in Bucuresti si in tara, din cate stiu, chiar weekendul trecut au fost prezenti cu stand la Romexpo la un targ de Medicina Alternativa, si au avut si o prezentare a produsului, sustinuta de un medic de specialitate.

Produsul poate fi administrat si la copii, nevand nici un fel de efecte adverse, insa este obligatoriu administrarea lui dupa mancare, nu inainte.

Gasiti produsul de vanzare online pe www.biobunatati.ro.

Weekendul acesta gasiti produsul Antioxi Vita la Sala Palatului la "No Limits Woman" – cel mai mare eveniment dedicat femeilor din Romania 1 – 3 Iulie 2011.

joi, 5 mai 2011

Cele mai dulci marturii de nunta





A inceput sezonul nuntiilor si constat cu placere ca multi miri se gandesc sa-si indulceasca invitatii cu unele marturii speciale: borcanase de miere.



De ce marturii cu miere??





Simbol international al iubirii: MIEREA a fost un ingredient cheie in sarbatorile de nunta de peste 4.000 de ani.
Vechiile familii din Babilon aveau ca obicei darul obligatoriu de nunta: 32 kg de miere, fiind considerat un aliment aproape la fel de pretios ca aurul.

Marturiile exista din cele mai vechi timpuri, inca din vremea Imperiului roman. Pe atunci, la nuntile aristocrate, mirii ofereau invitatilor 5 migdale invelite in miere. Migdala nu a fost aleasa intamplator, pentru ca alaturarea ei cu mierea era menita sa avertizeze mirii despre dulceata casniciei, iar miezul amarui simboliza partile mai putin placute ale vietii in doi.






Mirii traiesc in preajma nuntii cele mai dulci momente din viata lor, urmate de “Luna de miere”, iar invitatii se pot bucura si ei de un simbol al zilelor dulci traite de proaspatii casatoriti.

Marturiile cu miere sunt un deliciu, un simbol al bogatiei si fertilitatii, in multe culturi din antichitate mierea fiind oferita mirilor inainte de noaptea nuntii, pentru a concepe copii frumosi si sanatosi.




Vechi culturi aveau ca obicei matrimonial o bautura traditionala numita "MIED" - un amestec fermentat de miere si apa, in locul de toastului de sampanie din zilele noastre. Dupa nunta, tinerii insuratei erau incurajati sa bea din aceasta bautura in fiecare noapte timp de o luna, aceasta perioada devenind astfel cunoscuta ca "Luna de Miere".

Aveti mai jos cateva link-uri cu astfel de marturii:
Apidava Galerie Foto
Casa Hera
Ferdinando Fama
www.e-acesorii.ro

marți, 3 mai 2011

Targ de produse BIO la Buzias 5-8 Mai 2011

Weekendul acesta va avea loc la Buzias "Targul de Produse Bio 5-8 Mai", organizat de Asoc. Medicala de Homeopatie din Timisoara.

Targul se alatura unui alt eveniment: Conferinta Internationala “Homeopatia, medicina mileniului III – Stiinta si arta”, care se bucura de participarea a peste 300 de medici homeopati, medici de familie, medici veterinari si farmacisti din Romania, Serbia, Austria si Turcia.

Detalii despre programul Conferintei Internationala de Homeopatie gasiti pe Facebook.


Sincera sa fiu, nu stiu prea multe despre acest targ, fiind la prima editie, dar poate cei care sunt din zona Timisoarei vor participa la acest eveniment si ne vor transmite si noua impresii.

Tin sa promovez astfel de evenimente care imbina partea de coferinte cu medici renumiti in domeniul lor, cu o parte comerciala de prezentare/vanzare a unor produse naturiste, fiind teoria fara practica nu are nici un farmec.

Participand si eu in luna Februarie la Cluj la Congresul International de APiterapie am cunoscut-o pe d-na Dr. Orodan Mihaela - medic specialist la Centrul APIMEDICA din ARAD, care de cativa ani s-a implicat activ in testarea si promovarea tratamentelor pe baza de produse apicole pe pacientii dansei.

Gasiti detalii despre tematica Congresului de Apiterapie pe www.apidava.blogspot.com

Pe d-na dr. Orodan o puteti urmari Miercuri 04.05.2011 la TVR3, la emisiunea "Leacuri, hapuri si pilule", ora 15.30. Saptamana trecuta a avut o emisiune "Despre beneficiile şi tratamentele apifitoterapeutice". Saptamana aceasta va prezenta un caz de tratament de obezitate.

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Cum sa tratati o intepatura de albina. Tratamente cu venin de albine

Singurul motiv pentru care nu prea imi face placere sa "ma joc" cu albinele, este faptul ca ele cand se supara inteapa... Si unele inteapa rau de tot.

De obicei tatal meu si sotul meu se intorc acasa "injectati" mai ceva ca si cu botox, mai ales daca intepatura a avut loc intr-o zona delicata: in jurul ochilor, in lobul urechii, in buza sau alte locuri extra sensibile. Saptamana trecuta tatal meu a avut ghinionul sa fie intepat in pleoapa, dar exact in zona in care ies genele, spre interiorul ochiului....a fost unele dintre cele mai grele intepaturi din viata lui, mai ales ca acul a ramas infipt in piele si veninul s-a scurs tot in interiorul globului ocular. Desi era obisnuit cu intepaturile, a trecut prin niste dureri groaznice si o iritatie nazala cu stranuturi. A refuzat sa-i aplicam comprese reci, astfel ca 2 zile a umblat ca un Frankestein prin casa.

De aceea, m-am gandit sa va dau cateva sfaturi ce sa faceti, si ce sa nu faceti ca sa evitati intepaturile de albine, sau macar sa diminuati efectele pe cat posibil:

1) Evitati sa va aproapiati de o stupina daca purtati mirosuri straine: parfum, crema mirositoare, alcool, sau chiar transpiratie.

2) Nu va agitati in preajma albinelor, si in nici un caz nu strigati daca una va "adulmeca" mai de aproape. Albinutele sunt fiinte micute si sensibile, iar daca va agitati el se vor apara, intepand.

3) Daca totusi sunteti intepat: Se scoate acul cat mai repede, ridicandu-l cu unghia de jos in sus, fara a presa punga cu venin.
Acul albinii trebuie indepartat prin razuire usoara in directia in care e implintat....NU PRINDETI ACUL INTRE 2 DEGETE, fiindca veti deserta toata punga cu venin in piele.

4) Pentru a diminua efectul de durere si de umflare a zonei va puteti freca cu: frunze de patrunjel, cu otet, sau cu tinctura de propolis (spun unii apicultori).
Cand manifestarile sunt cu urticarie, buze umflate, vomitari, se va topi o lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa si se bea; dupa cateva minute fenomenele dispar.

5) DACA SUNTETI ALERGIC LA VENIN DE ALBINE: ar fi bine sa purtati (preventiv) tot timpul cand iesiti la iarba verde, medicamente antialergice.

Care sunt semnele unei alergii la veninul de albine, altele decat cele normale:
- greutati in respiratie
/ senzatia de sufocare.
Daca exista griji in legatura cu faptul ca o persoana poate ajunge in faza de anafilaxie, sunati imediat la urgente. Antihistaminele pot incetini o reactie anafilactica, dar nu vor opri starea aceasta.


Totusi intepaturile de albine au si efecte benefice: exista foarte multi specialisti si medici care au adoptat terapiile cu intepaturi de albine pentru diferite afectiuni: artrita, scleroza in placi, leziuni acute si cronice (efectul este probabil unul antiinflamator, la nivel local. urerile cronice de spate si git pot raspunde foarte bine la acest tip de tratament.)

Vezi cazuri concrete prezentate de d-na Dr. Aosan: scleroza in placi, arteriopatie si altele, toate afectiuni trate pe baza de produse apicole.


Vezi: Apiterapie in Scleroza multipla (ca prezentat de Soc. ROmana de Apiterapie)


Un caz cunoscut de Scleroza Multipla in placi vindecata cu venin de albina, este cel al d-nei Pat Wagner "Doamna Albinelor" din SUA.


Ideea este ca nu ar trebui sa fim atat de reticenti la intepaturile de albine, pentru ca efectul lor pentru organism in timp poate fi unul benefic, insa cu siguranta organismul ar trebui pregatit progresiv in vederea administrarii de venin de albina, iar in general astfel de tratamente nu se fac decat dupa pregatirea prealabila interna a organismului prin administrarea de produse apicole de baza: Miere, polen, tinctura de propolis, laptisor de matca, pastura, in doze tot mai crescute, si abia dupa cateva luni se trece la administrarea controlata a veninului de albine.

marți, 26 aprilie 2011

Mierea romaneasca - apreciata la export, denigrata in tara

Constat cu mare durere in suflet ca noi romanii nu ne dezmintam de zicala: "Sa moara si capra vecinului"...adica daca tot merge prost economia, exporturile si mai ales agricultura....si daca exista cumva un domeniu pe care statul a incercat sa-l sustina (ca "Sa-l promoveze" ar fi putin exagerat)....nici o grija...rezolvam noi cumva sa-i punem bete in roate Apiculturii, ca prea a luat avant, si Doamne fereste nu cumva sa ajungem sa hranim iar Europa cu roadele noastre.

Mierea romaneasca este un produs cautat la export inca dinainte de Revolutie (cand de fapt erau foarte cautate toate roadele agriculturii romanesti), insa pana in'89 singurii care exportau mierea erau ACA, adica "Asociatia crescatorilor de Albine"...care pe vremuri era o institutie foarte bine dezvoltata, incorpora de fapt pe plaftorma Apicola din Baneasca:
- Asociatie a Apicultorilor din toata tara, cu filiale in fiecare judet
- cea mai mare fabrica de procesare a mierii (singura la vremea respectiva)
- un laborator de productie cosmetice pe baza de produse apicole,
- un institut de cercetare si un laborator autorizat de analize pentru miere,
- Liceul de APicultura, cel mai mare din toata Europa de Est la vremea respectiva
...si probabil alte ramuri incorporate pe care nu le stiu eu...


Cum stau lucrurile astazi?? Cine exporta miere ??

Din pacate ACA nu era o simpla societate care sa se privatizeze si sa devina competitiva pe piata capitalista...insa functioneaza si azi,are filiale in toata tara, inca exporta miere, dar in nici un caz nu mai detin monopolul pe piata exportului de miere din Romania.

S-au dezvoltat din 1990 si pana in prezent cateva firme private care au reusit cu resurse mai putine sa gestioneze mult mai bine si sa-si creasca de la an la an nr. de clienti la export. Cele mai mari firme care exporta miere en-gros din Romania, in general s-au axat doar pe aceasta activitate si nu sunt prezente si pe piata de miere ambalata de pe rafturile supermarketurilor...fiindca e vorba practic de 2 business-uri total diferite.

Stiati ca aprox. 80% din productia totala de miere a Romaniei se exporta??


De ce??


Pentru ca NU exista suficient consum pe piata interna....romanii nu apreciaza produsul "MIERE" asa cum o fac europenii. Probabil ca atata timp cat avem acest produs "la discretie" nu stim sa-i apreciem valoarea ?!

Si europenii produc: in Italia, Franta, Spania o ferma apicola are aprox. 1.000-2.000 de familii de albine, pe cand la noi o ferma apicola are aprox. 300-400 de stupi....ASta inseamna ca europenii consuma mult mai mult decat ceea ce produc (si produc si ei suficient)...iar noi, nu consumam cat producem.....

Daca am consuma mai mult, am incuraja mai mult aceasta ramura a agriculturii...dar pe langa faptul ca nu consumam, incercam si sa denigram pe piata romaneasca un produs "Made in Romania", pentru care europenii platesc de cele mai multe ori marfa in avans...

De fapt, adevarul este ca DACA maine:
- marile retele de magazine din Romania s-ar decida sa nu mai vanda miere deloc in magazine, pe motiv ca cererea e prea mica pentru acest produs si ca vanzarile mici nu le motiveaza investiile lor in marfa,
pentru firmele care comercializeaza miere NU ar fi asa o tragedie, fiindca si-ar vinde TOATA mierea la export....DAR TRAGEDIA AR FI PENTRU NOI, CONSUMATORII....fiindca am fi privati de un produs sanatos, un aliment in stare pura, neprocesat, fara conservanti, care se poate consuma zilnic - fara nici un fel de restrictii si contraindicatii...si care a fost si a ramas la fel de valoros de acum 4.000 de ani, de pe vremea egiptenilor si poate mai inainte....

Se fac acum in presa foarte multe campanii de denigrare a alimentelor, la modul general....pe motiv ca MAss-Media are grija de sanatatea consumatorilor....insa nu auzim la nici un post de televiziune cat de rau ne fac unele produse importate, brand-uri cu renume international care-si promoveaza zilnic produsele prin publicitate platita....

Cat de promovate vi se par sortimentele romanesti de branzeturi???: urda romaneasca, telemeaua de oaie si de vaca, branza de burduf....produse care cu siguranta ar putea sta in fruntea "brandului de tara" ???


Auzim si vedem zilnic la TV discutii aprinse despre brand-ul de tara...dar nu vedem decat printr-un miracol 2-3 emisiuni despre valori romanesti: oameni si afaceri de succes, in nici un caz in Prime-time, ci ca emisiuni de nisa.
Ni se reproseaza mereu in Mass-Media ca noi, romanii nu stim sa ne vindem produsele, nu stim sa ne promovam serviciile....si in general nu stim sa ne promovam tara...


Stiati ca "Mierea de salcam din Ungaria" e cea mai bine cotata miere din Europa de Est, ca si calitate??
Chiar daca vb. de exact aceeasi parametrii calitativi, o firma din Ungaria va primi intotdeauna la export cu 10 centi in plus / kg...doar pentru ca este "miere de origine Ungaria", desi si Slovacia, Cehia, Polonia, Romania produc miere de aceeasi calitate...
Ungurii au facut lobby ani de zile prin Asoc. lor apicole, cu ajutorul Ministerului Agriculturii si si-au promovat mierea de salcam la toate manifestarile din domeniu agricol....

Stiti cine incearca sa-i prinda din urma Ungaria ???
Ukraina (care pana nu de mult exporta miere exclusiv in Rusia)....nici vb de Romania.

E suficient sa mergeti la un targ international de miere, gen Apimondia, si veti avea o privire de ansamblu asupra pietei europene de miere
- Mierea din Ungaria: calitate foarte buna /cantitate mare la export / pret ridicat / nivel ridicat de incredere in parteneri
- Mierea din Ukraina: calitate foarte buna / promovare excelenta / posibil viitor partener pentru marii importatori din Europa
- Mierea din Polonia: calitate foarte buna / piata excelenta pentru mierea de tei si cea de padure / viitor mari importatori datorita consumului tot mai mare de miere
- Mierea din Cehia, Slovacia si alte tari ex-sovietice: calitate buna/ cantitate redusa la export / parteneri dificili
- Mierea din Romania: calitate foarte buna / pret mediu / neincredere in partenerii de export
- Miere din Bulgaria: calitate medie / pret scazut /neincredere in partenerii de export
- Mierea din Turcia: exporta in principal in tarile arabe/ in Europa exporta miere de pin

Exista oameni de calitate in Romania si exista produse de calitate in Romania
....iar daca cei din Europa ni le apreciaza in momentul de fata...daca noi ni le denigram, nu vom avea decat de pierdut pe termen lung.

marți, 19 aprilie 2011

Tratament revitalizant pentru cresterea imunitatii

Acum in prag de primavara consider obligatoriu un astfel de tratament naturist pentru intarirea sistemului imunitar, si profit de aceasta ocazie sa fac reclama unei retete deosebite pe care o prepara un apicultor special, pentru care am vorbe numai de lauda: dl Buzila Dumitru din Forasti, Suceava.

Dl. Buzila m-a vrajit pur si simplu cu produsele lui inca de acum 2 luni, cand la targul apicol de la Bucuresti din 12-13 Martie, a tinut sa-mi faca cadou:
PULPA DE CATINA CU MIERE - "produs in Bucovina" (dupa cum scrie si pe eticheta), pe care dansul il recomanda in special ca si protector si regenerant hepatic.

Insa la targul mai recent din Bucuresti, de la Instit. Apicol, a venit cu o reteta speciala in prag de primavara: tratament revitalizant, ideal pentru intarirea sistemului imunitar:




Ingrediente reteta (se adauga ingredientele in proportii egale):
- miere de salcam
- tinctura de propolis
- polen crud
- sirop de catina


Dl. Buzila mi-a explicat ca reteta are puternic efect antioxidant, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si stimuleaza secretia glandelor interne.

Combinatia de miere + catina +propolis
, dupa parerea mea este un adevarat cocktail de vitamine, enzime, nutrienti, cu efecte de stimulare a imunitatii, mai eficient ca orice cura de vitamine pe care o puteti face.

Catina este considerat fructul cu cel mai bogat continut de vitamina C, mai mult decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Cantitatea de vitamina C este de 8 ori mai mare decat in piersica, de 20 de ori mai mare decat in marul paduret, de 80 de ori mai mare decat in rosie, de 200 de ori mai mare decat in strugure. Catina mai este denumita tezaurul de vitamina C sau regina vitaminei C.
Pe langa vitamina C, catina contine
:

1. Vitamina E - supranumita si vitamina tineretii si a fertilitatii, precum si complexul de vitamine A, C, D, K

2. Catina are un bogat continut in Beta-caroten. Beta-carotenul este o provitamina care se transforma in organismul uman in vitamina A. Actioneaza impotriva deteriorarii membranelor celulare, intervine in sinteza de elastina si colagen, intarziind astfel procesele de imbatranire.

3. continut bogat in Flavonoizi - sunt compusi minune, care maresc longevitatea, dar si incetinesc sau stopeaza instalarea diverselor boli.In urma cercetarilor oamenii de stiinta au concluzionat faptul ca flavonoizii reduc incidenta anumitor boli cardio-vasculare, reduc incidenta cancerului si a afectiunilor degenerative legate de imbatranire.

Substantele active din catina sunt anticanceroase si antitumorale, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase creste imunitatea, reduce efectele secundare cauzate de chimioterapie si trateaza cancerul gastric, pulmonar si rectal.

In fiecare an se recomanda se faceti 2-3 cure cu catina, asigurandu-va astfel necesarul de vitamine. In fructele de catina se gaseste de asemenea quercitina,
o substanta antioxidanta, analgezica, antiastmatica, antibacteriana.

Va mai recomand dintre produsele apicole ale apicultorului Buzila Dumitru:

1) SERBETURILE CU MIERE - un adevarat deliciu. Eu una am gustat serbetul de zmeura, macese, catina.....dar cel mai mult mi-a placut cel de macese, insa cu siguranta nu ati auzit pana acum de SERBETUL DE PADUCEL - indicat celor cu afectiuni cardiace.
2) Coacaze negre / rosii cu miere.
Coacazele in miere sunt ideale pentru o cura de detoxifiere a organismului, dar mai ales pentru ficat, pancreas, splina si rinichi. Coacazele negre faciliteaza digestia, dar ajuta si la scaderea colesterolului.

Cu siguranta acum v-am gadilat putin papilele gustative si vreti sa stiti cum anume puteti sa dati peste produsele dl. Buzila, nu-i asa?!

Dl. Buzila a participat anul acesta ca si expozant cu produse apicole la cele 2 targuri apicole de la Bucuresti, dar si la Sarbatoarea Mierii de la Blaj, si chiar daca Blajul e un orasel micut, dansul a avut clienti.
Sper ca si alti organizatori de targuri de produse bio si naturiste din Bucuresti sa preia contacul lui si sa-l invite la targuri, astfel incat sa aveti ocazia si voi sa-i testati produsele si sa va convingeti ca am avut dreptate sa le laud ;)

Apicultor Buzila Dumitru din Suceava:
Tel: 0766.589.849
email: buzila_elena2009@yahoo.com


Vedeti aici detalii si poze cu toate produsele dansului.

marți, 12 aprilie 2011

Mierea falsificata - stire in prime time la PRO Tv

Ieri in prime time la stirile de la ora 19.00 de la PROTv s-a incercat sa se traga un semnal de alarma asupra mierii falsificata care se vinde in unele retele de supermarketuri din tara....si pe care unele asociatii apicole, unii apicultori, unii procesatori, unii...printre care si eu, am incercat de vre-o 4 luni sa tot tragem semnale de alarma si tot degeaba....

Pentru cei care nu stiu inca despre ce e vorba pot viziona mai jos link-ul catre stire, precum si link-ul catre postarile mele anterioare cu privire la aceasta problema si unele analize pe baza carora s-au facut aceste afirmatii:

http://stirileprotv.ro/stiri/social/mierea-falsa-din-magazine-amestec-de-glucoza-zahar-si-tocatura-de-scaieti.html


http://despremiere.blogspot.com/2010/11/despre-calitatea-mierii-de-pe-rafturile.html


http://despremiere.blogspot.com/2010/11/despre-mierea-falsificata.html

Dupa cum reiese din stirea de la Protv s-au analizat mostre de miere de la 6 producatori, dar luati la "intrebari" (ca nu pot numi interviu o interventie de 5 secunde trunchiata) au fost doar 3 producatori.

UNDE SUNT CEILALTI 3 PRODUCATORI ANALIZATI ??? SI CARE SUNT EI ???

CARE ESTE MIEREA FALSIFICATA CARE A IESIT CU ADAOSURI DE GLUCOZA ??


VA pot spun sigur CARE MIERE NU a iesit cu sirop de glucoza, pentru ca cei de la APidava au fost inspirati sa ceara celor de la Protv sa le puna la dispozitie Buletinul de Analiza in cauza.

Fiindca tot mi-au facut observatie unii cum ca am postat doar pagina 2 din BA, si ca nu e veridic, m-am conformat si am scanat ambele pagini, ca sa se vada Buletinul este cel trimis de cei de la Protv la analize, si nu altul







Insa, revenind la stirea in sine, nu mai sunt sigura daca s-a dorit a fi:
1) - un semnal de alarma mai ales cu privire la unele supermarketuri care din dorinta de a vinde produse cat mai ieftine, au acceptat la raft orice fel de produse ???

2) - sau daca stirea e menita sa arunce cu noroi in toate firmele din domeniul apicol, tocmai pentru a se pierde urma celor cu adevarat vinovati ???...pentru ca mi se pare ciudat ca cei de la Protv au considerat o abatere la fel de grava falsificarea mierii cu sirop de glucoza, cu faptul ca unele mostre de miere analizate nu au indeplinit criteriul pentru miere de salcam de calitate superioara de min. 30%, criteriu care se refera la "calitate superioara", dar nu inseamna ca cea cu 20% conc. de polen de salcam nu e o miere 100% naturala.

FOARTE, FOARTE IMPORTANT:
- analiza polenica nu e singurul criteriu dupa care se stabileste ca o miere este "de salcam", ci sunt si alti parametrii calitativi care o diferentiaza net fata de celelalte sortimente: analiza organo-leptica (culoare, gust, miros), raportul fructoza/glucoza, indicele diastazic, precum si altele.
- doar mierea de salcam se clasifica in "Calitate superioara", "Calitate I" si se subintelege ca exista si o "Calitate II". CANADA are DOAR pentru mierea de salcam oglivativitatea de a se trece pe eticheta ce tip de Calitate are miere de salcam, si mai mult exista si o clasificare dupa culoare la salcam: "WHITE" si "EXTRA WHITE"
- Mierea de salcam in general este o miere aparte, in care concentratia predominanta de polen este mai mica ca la alte sortimente, deoarece floarea de salcam secreta mai mult nectar, dar are mai putin polen in comparatie de ex. cu teiul (mierea de tei avand intre 40-70% concentratie polenica de tei).

3) Sau poate este posibil ca cineva sa doreasca intentionat sa denigreze mierea romaneasca, tocmai acum cand este atat de cautata la export?! De ce ar face asta ?! Poate o mare firma internationala doreste sa intre pe piata romaneasca cu o noua marca de miere si isi pregateste terenul, pe principiul "Divide et impera" ???
Daca o firma si-ar permite acum o campanie intensa de promovare a unei marci de miere 100% naturala, si ar investi multi bani in publicitate, nu-i asa ca ar reusi sa castige toata increderea clientilor debusolati ??

Atentie mare: repet ceea ce am spus intr-o postare anterioara "miere de calitate = un brand cu reputatie". O reputatie cladita in 20 de ani valoreaza foarte mult, dar cu "arma si munitia" potrivita, nimic nu ramane neclintit, si cu parere de rau observ ca noi romanii in loc sa respectam reputatia, ne straduim din rasputeri daca nu o putem egala, sa o improscam cu cat mai mult noroi.

CLIENTII SUNT DEBUSOLATI!!! Este si normal dupa asa informatii,cum ca in loc de miere le dau copiilor sirop de glucoza, amidon, si altele, tocmai cand ei incearca sa-ii hraneasca corect.....INSA MAI ESTE UN ASPECT FFFF IMPORTANT:
- firmele care au falsificat mierea au intrat pe piata cu preturi mult mai mici fata de mierea de calitate....iar clientii au ales de pe raft produsele cu preturi mai mici in detrimentul calitatii...

Stiu ca e dureros sa recunosti ca de fapt ai ales de pe raft cel mai ieftin produs...."ca doar tot miere e"...si ca in general incercam sa ne facem cumparaturile in magazinele care practica promotii cat mai agresive....DAR ATENTIE, NOI CLIENTII DICTAM CE SE VINDE LA RAFT IN MAGAZINE.

marți, 8 martie 2011

Targul Mierii de la Blaj, anul acesta 24-25 Martie 2011



VEZI POZE DE LA BLAJ 24-25 MARTIE 2011.


Targul "Sarbatoarea Mierii" de la Blaj se va desfasura in 24-25 Martie 2011, zilele de Joi si Vineri.
Desi mi-am propus sa-l promovez pe acest blog in avans, ca doar eram cei mai interesati de promovarea lui, in postura de organizatori, efectiv nu am avut timp.
Desi multi "neavizati" considera ca organizarea unor astfel de targuri nu presupune mare lucru, noi - toti cei implicati in organizare - cam cu 3 saptamani inainte nu ne mai ocupam de nimic altceva, decat de targ. Dar mai bine va spun ce s-a intamplat la acest targ.

Aflat la a 4 -a editie, targul a capatat o mare amploare si ca numar de firme expozante (peste 80 de expozanti din domeniul apicol), dar si ca numar de vizitatori.

Sarbatoarea Mierii ne-am dorit sa fie un targ apicol, dar care sa se adreseze in aceeasi masura si apicultorilor, si consumatorilor de produse apicole. Aceasta abordare in sine este o provocare: sa multumesti 2 categorii complet diferite de clienti.

Tocmai de aceea targul are 3 mari sectiuni:

- sectiunea de echipamente, utilaje apicole si ambalaje pentru apicultori, cu peste 50 de firme expozante


- sectiunea cu vanzare de miere, produse apiterapeutice,suplimente nutritive, dulciuri cu miere, cu peste 20 de firme expozante


- sectiunea de alte produse traditionale: mezeluri, branzeturi, vinuri, artizanat si alte produse.
Din dorinta de a oferi clientilor din Blaj si din imprejurimi cat mai multe produse, anul acesta am adus si expozanti cu produse traditionale romanesti, alimente si artizanat, care au avut un real succes.

Targul este in primul rand un bun prilej pentru apicultori sa se intalneasca si sa discute direct, fata-n fata, atat intre ei cat si cu procesatorii de miere, cu producatorii de utilaje, cu reprezentanti ai unor mari Asociatii apicole, si a se pune la curent cu modalitatile de a obtine finantare de la stat.


Noi "cei de-ai casei" fiind mult prea implicati in problemele organizatorice nu reusim intotdeauna sa luam parte la toate aceste discutii si nici nu ne putem bucura prea mult de programul artistic pregatit de Primarie si Consiliul Judetean, insa ne straduim in fiecare an sa organizam o CINA FESTIVA cu un program special in seara zilei de Joi, la finalul primei zile de targ, din dorinta de a ne arata recunostinta fata de toti cei prezenti, si care ne ajuta in fiecare an sa facem posibil acest targ.
Daca cei prezenti ne vor aprecia implicarea si organizarea, acest lucru va fi pentru noi cea mai mare multumire.

Gustul amar ni-l lasa de obicei televiziunile, care prezinta zi de zi la stirile nationale toate crimele si dezastrele din tara, dar refuza sa promoveze munca cinstita, implicarea si daruirea cu care unii isi fac treaba in Romania. Faptul ca ocolesc (cu buna stiinta as zice) posibilitatea de a incuraja o ramura a agriculturii care merge bine, care este apreciata in afara granitelor tarii, si care ar putea fi atat de bine exploatata, mie imi spune multe: nici ei nu-s mai breji decat politicienii pe care ii critica in fiecare seara.

Le multumim tuturor si celor care ne lauda, dar si celor care ne aduc uneori critici constructive, si le promitem ca ne vom da toata silinta sa facem totul mult mai bine.

Va asteptam la "Sarbatorea Mierii" de la Blaj.

luni, 21 februarie 2011

Targ pentru un viitor sanatos -Cluj, 26-27 Martie

Weekendul care urmeaza vom fi la Cluj la primul targ apicol organizat la Cluj:
"Targ pentru un viitor sanatos"

Programul targului este:
Sambata 8.00-18.00
Duminica 9.00-16.00


Locatie targ Cluj: Casa de cultura a studentilor (centrul orasului)

Ma bucur foarte mult ca anul acesta targurile de miere au aparut ca "ciupercile dupa ploaie" pentru ca acesta e cel mai bun semn ca apicultura poate deveni un business rentabil pentru apicultori.

Weekendul acesta am fost plecata la Campina la Targul Mierii si am ramas surprinsa de afluxul de oameni care au vizitat targul si nu doar din Campina, ci si din Ploiesti si Bucuresti.

Targul de la Campina pe langa partea de vanzare utilaje/ echipamente miere si specialitati apicole pentru consumatori, a gazduit si un Concurs de degustare miere
si sunt foarte incantata ca am obtinut 2 premii:


1) DIPLOMA MIERE - SPECIALITATE: Locul 2

2) DIPLOMA MIERE CREMA: Locul 2

Concursul a fost de stul de strans fiind in jur de 5-7 probe pe fiecare sortiment si fiecare dintre apicultori si-a trimis "la creme de la creme" ca sa spun asa.

Ce m-a bucurat pe mine este ca romanii incep sa guste tot mai mult farmecul la o miere- crema (cristalizata controlat), precum si a specialitatilor mai rare de miere: miere de mana de padure, miere de cimbrisor, miere de zmeura, miere de menta, de sulitica si multe alte sorturi de miere "unicat" care doar unii apicultori le obtin in cantitati foarte mici, si trebuie sa fii un cunoscator rafinat ca sa le apreciezi la adevarata lor valoare.

Tot ca si Specialitati deosebite de miere am oferit la degustat (si vom face acelasi lucru si la Cluj) 5 sorturi de miere speciale din tari ceva mai calde:
- miere de portocal
- miere de eucalipt
- miere de castan
- miere de lamai
- miere de lavanda
- miere de brad

Deci, v-am oferit cateva motive in plus sa ne vizitati la targul de la Cluj, si am pastrat pentru final o surpriza placuta pentru cunoscatorii: VOM AVEA SI FRISCA DE MIERE!!!!

miercuri, 9 februarie 2011

Recomandati un apicultor serios!

Fiindca multa lume imi cere parerea unde pot gasi produse de calitate si ce apicultori le pot recomanda ca avand miere buna, m-am gandit ca daca fiecare dintre voi ar completa aceasta lista cu o persoana de la care ei cumpara miere si au incredere in calitatea produselor lor, le-ati da incredere si celorlalti clienti, si mai mult decat atat le-ati face un serviu acelor apicultori promovandu-le produsele.

Eu o sa deschid lista (in ordine alfabetica, ca sa nu se supere) cu cei pe care ii cunosc mai indeaproape (pentru ca sincer, cred ca noi lucram cu o baza de peste 10.000 de apicultori din toata tara, deci mi-ar fi imposibil sa-i cunosc pe toti), dar va rog din suflet, nu ezitati fiecare dintre voi sa adaugati un nume (cu localitate si poate si telefon) de la cei de la care d-voastra cumparati cu incredere miere si produse apicole:
Atentie: multi dintre ei vin mereu la targurile din Bucuresti si deci aveti acces usor la produsele lor:

1) Biris Tiberiu - "Stupina Biris" , Blaj, 0745.757.116
2) fam. Camarasan (fabrica si faguri pentru stupi- firma Etta), Bistrita, 0757.074.817
3) Cosma Alina - Deva, 0721.326.053
4) Maftei Tinu, zona Valcea, 0741.123.038
5) Oros Iosif, Zalau (productie mare de polen si pastura)
6) Pricop Ionut, Constanta 0752127761(l-a recomandat cineva aici pe site). Am cunoscut de curand fam. Pricop: tatal si fiul, astfel ca pot sa confirm si eu ca-si merita recomandarea care le-a fost facuta.
7) Sasz Ilies, Corund, 0741.196.490
8) Ferma Apicola Cristea, Cluj, 0744.249.958
9) Stupina Onea, Baia Mare, 0726.378.631
10) Tivadar Petru, Sighetul Marmatiei, 0769.601.591
11) Stupina Moldovan Octavian Petru - Brasov, tel 0749.524.531
12) Buzila Dumitru - Suceava, tel. 0766.589.849,
13) Joldea Claudiu - ARAD, telefon 0733.082.157 - un apicultor tanar si foarte muncitor; are o stupina de aprox. 200 de familii, iar soacra si sotia dansului se ocupa de partea de vanzare a produselor.
14) FERMA Apicola BIO "Cimil Victor" din Buteni, jud. Arad - citeste un articol pe larg despre pasiunea pentru apicultura mostenita de dl Cimil de la tatal sau.

Deci eu i-am pus pe lista pe primii 12, astept ca si voi sa-mi completati lista.
Merita sa o faceti, pentru ca promovati produse romanesti "home-made", si apicultorii au nevoie de acest fel de promovare.

Tin neaparat sa completez lista cu NR. 11) Apicultor Buzila Dumitru - Suceava, 0766.589.849, adaugand ca "cei din urma vor fi cei dintai".

joi, 13 ianuarie 2011

Mierea de calitate = un brand cu reputatie

Am urmarit zilele trecute la televizor foarte putin din emisiunea "100% Garantat", unde era invitata d-na Aneta Bogdan - un nume important in marketingul romanesc, cea care a vorbit acum vre-un an la aceeasi emisiune si despre "brandul de tara" si cum anume ar trebui el cultivat.

D-na Aneta Bogdan si-a prezentat cartea lansata in Noiembrie o carte intitulata "Branding pe frontul de Est" - subtitlu "Despre reputatie, impotriva curentului". Ce m-a impresionat pe mine au fost vorbele ei legate de ce anume ar trebui sa insemne un brand si cat anume conteaza "reputatia" in formarea unui brand.

Eu am legat toate vorbele ei de produsul "MIERE" si de ce anume e nevoie pentru un brand puternic la miere...2 lucruri simple: reputatia si respectarea unei promisiuni - cea legata de calitate.

D-na Aneta Bogdan a spus ca un brand inseamna "o promisiune indeplinita": o promisiune facuta asupra unui produs, iar efortul de a respecta acea promisiune cu fiecare produs livrat de-a lungul timpului iti va fi recompensat prin fidelizarea clientilor.

Ce inseamna asta la miere ?! Ce promisiuni ar trebui sa respecte "un brand / o marca de miere" ? Cat de mult conteaza "Reputatia" cand vorbim de miere ?

Atunci cand cumparam un borcan de miere avem anumite asteptari:
- sa fie miere naturala 100%, fara adaosuri de sirop de glucoza
- sa regasim aroma de fagure pe care multi ne-o amintim din copilarie cand mancam miere la bunici
- sa fim siguri ca e o miere analizata si care respecta conditiile de calitate cerute de legislatia in vigoare
- sa fim siguri ca a fost imbuteliata in conditii de igiena adecvate
- sa avem siguranta ca procedeul de fabricatie ii pastreaza intacte toate proprietatile curative (de ex. ca nu este supra-incalzita)
- atunci cand cumparam un anumit sortiment de miere sa-i regasim acelasi gust si aroma de la un borcan la altul
- sa fim siguri ca este o miere de calitate buna obtinuta de la apicultori cu experienta si traditie in domeniu
- speram ca mierea a fost culeasa din zone florale nepoluate
si probabil multe alte cerinte unele legate de calitate, altele legate de ambalaje....

Ideea este ca doar producatorii care au o buna reputatie, si isi respecta de fiecare data promisiunile cu privire la calitatea produsului pot in timp sa-si fidelizeze clientii si implicit sa promoveze un "brand".

Insa: Atentie mare!!! Nici o marca de miere nu poate aspira spre a deveni un brand decat trecand in timp toate testele de calitate (atat ale clientilor, cat si ale autoritatilor)...timp in care producatorul isi creaza o anumita reputatie in piata...
Asta este cel mai greu test de trecut: TESTUL REPUTATIEI, cum spunea d-na Aneta "impotriva curentului". De ce spun asta ?
Pentru ca piata cere mereu PRODUSE CAT MAI IEFTINE...marile retele de magazine si distribuitorii nu-l intreaba pe producator daca vinde miere de calitate, ci daca vinde la preturi cat mai mici....Iar ca sa reusesti sa intri intr-o piata in care exista deja alti producatori, cel mai simplu este sa intrii cu preturi mai mici, iar asta de multe ori poate insemna rabat la calitate.

Cand sunt in fata unui raft din magazin, indiferent de produse, ma uit cu atentie in primul rand la PRODUCATOR. Eu am 2 reguli de baza:
1) sa fie producator roman (daca stiu ca e posibil la acel produs...ca doar nu o sa gasesc masline produse in Romania ;))
2)sa fie un Producator cu traditie, adica: sau cunosc produsele de mult la raft, sau am mai auzit de acel producator, sau e vorba de producatori individuali micuti si atunci ma duc acasa la net sa vad ce gasesc despre ei.

Am un mare respect fata de companiile romanesti (si in spatele companiilor stau de fapt niste oameni) care au tinut la "Reputatie, impotriva curentului", si deci au tinut la CALITATE. Cunosc cativa apicultori care pot face parte cu succes din aceasta categorie, dar si 2-3 manageri de mici companii care daca vor trece cu succes testul timpului au sanse sa-si inscrie firmele in lista celor cu reputatie si cred cu tot sufletul ca tatal meu face parte dintre acei cativa vizionari, care si-au dorit un business cu reputatie, si nu orice fel de business.

“Viata noastra ar fi mai lucrativa si, in acelasi timp, mai implinita si mai aspirationala daca am intelege ca, dupa cum brandurile occidentale au ajuns la noi cu mult inainte ca Occidentul sa se instaleze in viata noastra, tot astfel brandurile romanesti sunt cele care vor vesti Occidentului, speram cat cat mai curand, intrarea noastra in randul lumii.
”, spune Aneta Bogdan.