sâmbătă, 30 octombrie 2010

Mierea de padure - cea mai bogata miere in vitamine si minerale


Am promis intr-o postare anterioara ca o sa dau detalii despre sortimentul miere de mana de padure, deoarece eu una, consider aceasta miere ca fiind cea mai deosebita din Romania. Poate doar mierea de iarba neagra mai poate fi considerata "speciala", dar despre aceasta trebuie inca sa mai studiez, mai ales ca se gaseste in cantitati foarte reduse, si e mult prea putin cunoscuta.

Miere de padure este renumita in tarile cu un bogat relief muntos cum sunt: Austria, Germania si Polonia. Nemtii si austrierii sunt innebunit dupa "WALDHONIG" fiindca cunosc calitatile deosebite ale acestui sortiment.

Mierea de mana de padure (asa este denumierea ei corecta in limba romana, in standardul mierii) este o miere care nu se obtine din nectarul florilor. Este singura miere care nu contine polen, este o miere ne-florala, obtinuta de pe seva frunzelor copaciilor si a trunchiurilor de copaci.

De ce e deosebita mierea de padure ?!

Miere de mana este o miere foarte bogata in vitamine si minerale, are un continut de 20 de ori mai bogat in minerale: Ca, Mg, Fe decat oricare alt sortiment.

Aceasta miere de padure este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, fiind ideala pentru urmarea unor tratamente pentru combaterea anemiei si prevenirea infectiilor cailor respiratorii.
Mierea de mana contine inhibina, substanta cu o puternica actiune bactericida, iar procentul redus de glucoza si bogatia in dextrine si substante minerale o tin ani de zile in stare lichida. Totusi, uneori, mierea de mana este atat de vascoasa, incat nici nu mai poate fi extrasa din celule decat prin topirea fagurilor in cuptor, deasupra unor gratare.

Asa cum mierea de manuka este renumita in toata lumea pentru calitatile ei deosebite, si noi ar trebui sa promovam la fel de intens mierea de mana, fiind intradevar un sortiment cu proprietati deosebite.

Cu cat mierea este mai inchisa la culoare si mai groasa, cu atat calitatea ei este mai buna. Mierea care nu este foarte inchisa, poate avea si urme de nectar de flori salbatice din zona montana, ceea ce insa nu-i strica gustul, insa o face sa fie destul de apropiata ca si proprietati celei poliflora din flori de fanat.

Specialistii in apiterapie recomanda pentru diferite tratamente naturiste mierea de mana in combinatie cu alte produse ale stupului: pollen, laptisor de matca sau propolis.

Medicii apiterapeuti colaboratori de la Casa Bio din CLuj prescriu aceste tratamente exclusiv cu miere de mana, considerand acest sortiment mult mai bogat in aminoacizi si enzime decat celelalate sortimente.

Am vazut si eu in diferite magazine miere de mana, dar avea aceeasi culoare cu miere poliflora, insa parerea mea era ca era vorba de o miere din flora spontana din zona muntoasa, si nu adevarata miere de mana de padure, care trebuie sa fie opaca, aproape neagra.

Ca o optiune pentru copii, care de multe ori evita sa consume miere, Apidava comercializeaza la targuri: MIEREA CREMA DE MANA DE PADURE, ca o specialitate din Gama Premium, si intradevar copii o adora avand aspectul unei creme de ciocolata si un gust deosebit, nu foarte dulce.

Este ideal sa va obisnuiti copii sa consume miere la micul dejun, pentru ca in felul acesta isi ia o buna parte din energia necesara, si din aportul zilnic de zaharuri pe cale naturala, nu din dulciuri si nu din Nutella.

10 comentarii:

  1. mmm.. si mana si crema de mana sunt delicioase. Saptamana asta m-am balacit intr-un borcan de mana de padure, are o aroma unica.
    Pot sa preiau si eu articolul? :)
    Ar fi utile si unele articole despre mierea de castan, lavanda etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Mi se pare super ideea ta de a promova consumul de miere. Eu sunt fan de mic copil, parintii mei aveau intotdeauna un borcan de aur lichid pe masa, iar acum ca sunt casatorita sotul imi impartaseste pasiunea si sper sa o transmit si fetitei mele (deocamdata are doar un an dar adora limonada cu miere).
    indraznesc sa te invit pe bloguletzul meu unde promit sa public cateva din secretele mele cu miere :)
    o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna DEEA,
    Minunata ideea ta cu "Caietul cu minuni" si sunt convinsa ca o sa ne mai dezvalui si alte "minuni" din experienta proprie.
    Ii invit si pe prietenii mei sa intre pe blogul tau "www.caietulminuni.blogspot.com", asa cum am facut-o si eu, macar din curiozitate.
    O sa-i impartasesc la Deea un mic secret, si eu am pornit blogul fara sa stiu absolut nimic de "bloguri" dar cu o pasiune in suflet, iar unii mentori in ale blogurilor nu au intarziat sa-mi sara in ajutor cand nu ma descurcam. Iti urez mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc din suflet Honey Queen, mi-ai ridicat moralul. Recunosc ca am mari emotii... dar cuvintele tale mi-au dat aripi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mierea de padure este cea mai buna miere si datorita zonei din care este culeasa. Binenteles nu se poate obtine o miere pura de mana, insa flora montana ce participa in acest tip de miere este de calitate deosebita. Dintre toate, mierea de mana culeasa de pe speciile de rasinoase, in special de pe specia brad, are cele mai multe proprietati terapeutice. Bradul contine fitoncide, niste substante naturale antebacteriene puternice, ce o fac deosebita pentru tratamentul afectiunilor respiratorii.

    RăspundețiȘtergere
  6. buna ziua..de unde pot cumpara aceasta miere?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu de unde sunteti dvoastra, ca sa va recomand un producator/ magazin accesibil ca si locatie, dar la toate targurile apicole sunt stupari cu miere de mana de padure, mai putin cei care au stupinele stationare in zone de campie.
      Mierea de mana este produsa de albine doar cand se afla in zona de paduri de foioase si conifere, si de multe ori este un amestec cu miere de zmeuris, sau alte flori montane.
      Gasesti miere de mana si la magazinele naturiste, doar trebuie sa intrebi.

      Ștergere
    2. 0745760808 cantitate limitata, 40 lei 1 borcan de 1kg

      Ștergere
  7. producator-am spre vinzare miere de mana ,contine miere de salcim,miere de mana de brad si de stejar tel 0727713858 ploiesti

    RăspundețiȘtergere
  8. Miere de padure am gasit in Piatra Neamt.

    RăspundețiȘtergere