miercuri, 29 septembrie 2010

Din nou la Capitala cu Delicatese cu miere


Weekendul acesta merg din nou in Capitala cu multe, multe produse apicole, si sper...cu mult chef de munca.
Dupa 2 saptamani de pregatiri intense am reusit sa pregatesc iar toata gama de produse cu care am fost prezenti si la Targul Mierii, si care oamenii le-au apreciat atat de mult.

Asa ca in reclama la Milka, in care "marmota invelea ciocolata", asa si eu si sotul meu am pus manuta si am muncit la fiecare produs in parte, incepand de la ambalarea minutioasa cu fundite asortate a bomboanelor cu miere, pana la prepararea tincturii de propolis, si taierea fagurilor de pe ultimele rame cu miere pastrate special de sotul meu neatinse, ca sa avem ceva "proaspat" pe masa la targ.

Ca sa va faceti o idee despre ceea ce vorbesc trebuie sa va explic ca sincer, si mie si sotului meu ne face mare placere sa ne pregatim de targuri, chiar daca lucram 15 ore pe zi, si ajungem la targ mai mult epuizati :( Insa, in momentul in care avem contact cu oamenii si stim ca multe din produsele care le avem pe masa, le-am muncit noi cu manuta noastra, alta tragere de inima avem sa ne implicam in procesul de "targuiala", ca doar de-aia ii spune "targ" ;)



Plecand de la ideea marturiilor de nunta in miniatura cu miere si nuca care le manufacturez eu cu sotul, si de care mirii sunt foarte incantati, m-am gandit sa aduc si unele bomboane cu miere, pe care le gustasem in Franta la Apimondia -cel mai mare targ apicol international - si care mi-au placut foarte mult.
Mama a fost mai mult decat incantata sa gaseasca o denumire frantuzeasca adecvata (ea fiind profesoara de franceza, si o persoana fascinata de tara lui Napoleon), iar eu mi-am dat silinta sa le ambalez cat mai apetisant, si mai "a la France" - asa a aparut gama "Sucreries de France", cu vre-o 7 feluri de bomboane cu miere: miere si propolis, miere si eucalipt, miere si pin si multe alte specialitati.

Tot din dorinta de a aduce lucruri "fine" din Franta, am ales si o gama de sapunuri naturale cu miere, bazate exclusiv pe grasimi vegetale, si fiecare dintre ele cu o aroma si un ingredient special pe langa miere. Astfel gama "Savons au Miel de Thym" cuprinde o gama de 6 sapunuri cu miere in forma hexagonala si cu: propolis / lavanda / ulei de masline / ceara de albine / polen / miere de cimbrisor, precum si mini sapunuri la 25gr.

Sotul meu este cel care se ocupa de partea de apicultura, impreuna cu tatal meu, asa ca el a fost cel care a ambalat "Mierea Stuparului" (mierea facute chiar de ei), ca o miere nefiltrata, neincalzita, asa cum au extras-o din stup vara asta. Tot el a fost cel care a ambalat polenul si tinctura de propolis, si eu l-am ajutat doar la partea cea mai dulce: taierea fagurilor ;)

M-a intrebat odata un domn din Polonia care conducea si el o afacere in domeniul mierii si la care noi ne uitam ca la "boss-ul de la Microsoft", cum a reusit tatal meu sa ne tina pe toti aproape de el, si i-am raspuns fara ezitari ca a fost foarte smecher si nu ne-a aratat de la inceput cata munca este de facut la albine, ci doar ce gustoasa e mierea cand te lingi pe degete....:)
Cam acelasi lucru l-am facut si eu cu sotul meu ;).....iar acum e deja "prins in miere" si culmea...spune ca-i si place!!!

Va astept cu drag weekendul acesta la Bucuresti, in incinta la Auchan Titan la Targul Mierii, iar sotul meu este delegat la Cluj, la targul BIOVITA de la Expo Transilvania, asa ca aveti ocazia sa ne prindeti la treaba!!!

8 comentarii:

  1. Uraaaa!incepe de vineri? ca maine vin peste tine, e si aproape de mine :D

    RăspundețiȘtergere
  2. voi veni maine ca sa ne cunoastem oficial ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Te astept cu mare drag Olivia,
    Ca o coincidenta, chiar astazi am dat contactul tau unei d-ne din Bucuresti care vrea sa deschida un magazin bio. O sa te caute sa vada ce produse bune ai, ca eu tare te-am laudat ca faci treaba buna ;)
    O sa-ti prezint si noua mea gama de cosmetice cu ingrediente apicole, si o sa-ti cer parerea ca deja esti specialista pe acest domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciao din Torino!
    Si noi suntem apicultori, aici in Italia. Eu din Constanta, sotul italian. Ma bucur ca ti-am gasit blogul, te voi urmari. Eu nu am blog, doar web site: www.apicolturavietti.it . Sper sa mai facem schimburi de opinii despre albine!
    Cu drag, Carmen

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna.

    Veniti cumva si la Organic Fest in 23-24 Octombrie? Parca asa am inteles de pe celalat blog.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Katrina,
    Nu venim noi personal, insa astazi am trimis marfa catre Olivia (cu produsele Olivo) care va participa cu stand si va avea si o parte din produsele noastre, cele mai deosebite, iar preturile vor fi aceleasi ca cele practicate de noi la targuri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna din nou :) Eu sunt din Pitesti si ma gandeam ca cine stie in viitorul apropiat poate veniti si aici la un targ. Mi-ar placea la nebunie sa va incerc produsele. Pupici

    RăspundețiȘtergere