marți, 9 noiembrie 2010

Tratament pentru detoxifiere cu miere si canepa

Probabil multi dintre voi ati auzit in ultima vreme vorbindu-se la TV de proprietatile taratelor de canepa si a semintelor de canepa, care au un rol foarte important in detoxifierea organismului si curatatea tractului digestiv.

Sămânţa de cânepă decorticată conţine 30% proteine, 41% grăsime şi 15% carbohidraţi.
Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. Decorticate, ele conţin 30% proteine, din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele de cânepă să fie un aliment ideal pentru vegetarieni, înlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animală.

În seminţele de cânepă acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul ideal de 3:1 şi mentin cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.

Efectele benefice ale seminţelor de cânepă:
- scăderea nivelului de colesterol şi trigliceride,
- prevenirea afecţiunilor cardio-vasculare, scăderea tensiunii arteriale
- in cazul persoanelor supraponderale ajută la recăpătarea greutăţii ideale,elimină surplusul de grăsimi din organism.
- intărirea sistemul imunitar.
- prezintă efect tonic asupra activităţii cerebrale (prin aport proteic la nivelul creierului).
Consumul regulat al acestui produs ajută la prevenirea sau tratarea modificărilor de natură malignă din organism.

Unei bune prietene de-a mele i s-a recomandat pentru imbunatatirea problemelor de ten (ea avand un ten gras, cu rabufniri de acnee) un tratament de detoxifiere a organismului cu fibre din seminte de canepa.
Problema a fost ca oricat de buna ar fi canepa pentru organism, acea pudra din tarate era ingrozitor de rea la gust, si ea dupa cateva zile a decis ca ii este imposibil sa mai inghita asa ceva ;))
Eu i-am sugerat solutia, sa faca un amestec cu miere, si sa o consume ca atare, nu diluata in apa, cum era prospectul, si se pare ca a fost solutia salvatoarea ca sa poata urma tratamentul.

Avantajele acestui amestec de miere cu fibre din seminte de canepa sunt:
- taratele de canepa se conserva perfect in miere, nu mai exista riscul sa rancezeasca dupa ce ati deschis ambalajul
- mierea este si ea un aliment care ajuta la digestie, iar in combinatie cu taratele de canepa efectul de detoxifiere si curatare a tractului digestiv va fi mai rapid, mai eficient
- daca taratele de canepa curata foarte bine tractul digestiv, mierea are calitatea ca si hidrateaza, prevenind astfel deshidratarea organismului (mai ales pentru cei ca mine, care beau apa 1/data in zi)

În timpul curelor de detoxifiere se recomandă evitarea următoarelor alimente:
Carne de porc, carne roşie, mezeluri din carne, mezeluri din soia, lactate nedegresate, ouă, cafea, patiserie din făină albă, pâine albă, alcool, prăjeli.

Pe site-ul celor de la CANAH gasiti 9 produse pe baza de canepa: seminte de canepa, ulei de canepa, produse proteice din fibre de canepa, chiar si ciocolata cu canepa, si o lotiune pe baza de ulei de canepa.

2 comentarii:

  1. Mi-ai dat o veste buna. Si eu am aceeasi problema ca si prietena ta. Am incercat mereu sa o rezolv extern, dar intern nu am facut nimic. Poate imi fac curaj si urmez tratamentul prezentat de tine.
    Mersic si pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am intrebat si un specialist in nutritie cum anume recomanda a se consuma taratele de canepa astfel incat sa nu fie atat de rele la gust, si mi-a spus ca din experienta lui nu recomanda a se utiliza asa cum recomanda prospectul celor de la Canah, adica 1 lingura de fibre intr-un pahar cu apa calduta inainte de masa, ci dupa o metoda mai "babeasca" si anume: se va pune praful pe limba, se va freca bine cerul gurii cu acel praf din fibre de canepa, sau chiar cu tarate, dupa care cu un pahar de apa se va inghiti continutul.

    RăspundețiȘtergere