marți, 29 decembrie 2009

Concurs cu premii, la miere!!!

Sa va spun cate ceva din peripetiile celor care isi iau in cap ingrata sarcina de a initia un concurs cu premii.
Te gandesti ca lumea o sa se bucure, ca in sfarsit, si la miere, unele firme cauta modalitati de a-si recompensa clientii, si-ti bati capul cum anume sa faci Concursul mai atractiv, ce premii sa le oferi, si cum anume sa gasesti modalitati mai simple pentru ei -participantii- de a se inscrie la concurs...ca doar tu vrei sa ai la cine sa dai acele premii.
Pornind de la aceste premize, te apuci de treaba: cauti colaboratori (cum a fost in cazul nostru colaborarea pe partea de retete de miere, cu Teo, careia trebuie sa-i multumesc ca e o persoana atat de deschisa la minte si atat de implicata in tot ceea ce face), investesti vre-o 2.000 Eur pentru pliantele de concurs, si promovarea online....Zis si facut.
Ne-am bucurat ca am avut la Concursul "Mierea in Bucate" 329 de persoane inscrise online (nu toti au raspuns corect la intrebari), si aprox.100 persoane prin posta, si am inceput sa oferim premiile: la primii 30 inscrisi au fost premii mai mititele, si apoi marile premii 1,2,3 prin tragere la sorti (sunt si acum afisati castigatorii pe site-ul www.apidava.ro)
Fiindca am vazut ca am avut asa de mare succes, ne-am gandit in Noiembrie sa mai facem un concurs pentru Decembrie - luna cadourilor -, ca doar noi vrem sa dam ocazia la cati mai multi sa castige.
Insa apare problema: NU POT TOTI SA CASTIGE!!! Logic. Iar cei care nu au castigat sunt dezamagiti. Perfect normal.
Dezamagirea unora, transpusa in cuvinte, suna ca un repros si o jignire la adresa noastra: ca am fi neseriosi, si ca de fapt nici nu am dat la nimeni premiile acelea de care spuneam, si ca o sa se orienteze spre alte firme.
Din pacate asa inteleg unii (repet, doar UNII) clienti sa ne trateze. Ii invit cu cea mai mare placere sa se orienteze spre alte firme, care nu le ofera nici macar vre-o sansa de a castiga ceva, si care nici nu s-au deranjat sa trimita scrisori de Craciun, lor personal acasa, la 300 de oameni.
Pentru ca da, noi am facut si "greseala" de a trimite scrisori de Craciun (1 sapt intreaga am scris adrese), in care le uram Sarbatori Fericite, si le spuneam tuturor cea mai mare realizare a noastra de anul acesta (si de fapt din toti anii), aceea ca mierea de la Apidava a castigat 2 medalii pentru calitate: de argint si bronz, la cel mai important Congres International de Miere: Apimondia 2009

Deci, pentru cei care doriti sa ne "multumiti" orientandu-va spre alti furnizori, va rog sa-i intrebati pe altii Ce medalii au castigat? ce Concursuri au organizat ? Cate informatii gasiti pe site-urile lor? Cat timp va aloca voua - clientilor - in general? Iar apoi trageti voi linie, si socotiti cine isi respecta clientii.

Celor care in schimb ne-au multumit cu adevarat, le spun sincer: ne-au facut cel mai frumos cadou de Sarbatori. Mai ales ca unii participanti ne-au scris si mici scrisori de multumire si / sau apreciere.
Cum zic cei de la Protv "JOS PALARIA!" pentru voi toti aceia care ne respectati, si speram sa ne ridicam mereu la nivelul asteptarilor voastre.

20 de comentarii:

  1. Get used to it, draga mea, cata vreme ai de-a face cu clienti vor fi si situatii de genul asta. Pana la urma o sa dezvolti imunitate si n-o sa-ti mai pese :)
    Un an nou fain si cu spor sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Olivia,
    Iti multumesc ca ma incurajezi....cu clientii ai dreptate, sunt si ei "oameni...si oameni". Doar ca eu nu vreau sa renunt la idea de a ne educa unii pe altii, prin propriile exemple. Iti urez si tie un an fericit, si mai bun decat cel care a trecut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea "Honey queen" (ce titlu dulce!), eu sunt unul dintre castigatorii concusului gazduit de blogul lui Teo. Nu am primit unul dintre premiile mari, dar sortuletul mi-e de folos si cu mierea m-am indulcit, asa incat, pe mine, cel putin, m-ati bucurat cu concursul vostru!

    Nu fii dezamagita, lumea virtuala e plina de ciudati si de vanatori de concursuri, care se inscriu cu ideea fixa ca vor castiga automat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca pe unii in loc sa-i indulcesca mierea ii acreste. Societatea in ultima vreme ne-a format(cel putin pe unii) din pacate sa fim sceptici la orice! Prea putin stim sa pierdem sa apreciem sa respectam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ii bagati in seama pe toti nesuferitii, stiti zicala:"cei care nu ajung la miere...", si din punctul meu de vedere, produsele voastre sunt excelente.
    La multi ani!!! iar in anul 2010 sa cresteti mari cat altii in 10 ani.
    Sarbatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Olivia eram consumatoare fidela inca dinainte sa stiu cati oameni dedicati are Apidava in spate sau premiile super pe care le da, asa ca din partea mea aveti o "dependenta" pe viata.Toate cele bune in Anul Nou si rasfatati-ne cu aceeasi calitate!! Pupici din BN!

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Claudia,
    Olivia e cea care se straduie sa ne educe sa folosim doar produse organice pe blogul ei Oragnic in Romania, iar eu -Honey Queen- fac parte dintre cei care muncesc ca "albinutele" la Apidava.
    Iti multumim pentru increderea care ne-o acorzi, si sper ca "dependenta" sa-ti aduca pana la urma si vre-un cadou, ca Mosul a fost darnic anul acesta, si ne-a lasat cadouri si pentru lunile care vin.
    Toate bune si tie, si celorlalti care m-au incurajat.
    Va urez la toti La Multi Ani si "Sarbatori dulci...ca mierea" ca asa zicem noi aici la fabrica de miere ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. N-am inteles bine, concursul bucuria Craciunului expira la 31 dec. 2009 sau la 15 ian. 2010.
    Doresc raspuns clar, cat mai curand posibil.
    Cu toata sima,
    Vasile din Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cred ca acest minunat concurs expira la 15 ian. 2010, dar nu sunt foarte sigur.
    Cu stima,
    Alt Vasile

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, corect era sa scriem: "Valabilitate prelungita" pentru ca intradevar am prelungit termenul de inscriere, fiindca am vazut ca exista "cerere" ca sa zicem asa.
    Deci...inca nu e timpul pierdut ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am avut norocul de a castiga un sortulet la concursul lui Teo dar cel mai tare m-am bucurat de patratelele cu miere care au fost surpriza. De asemenea, am fost foarte impresionata de scrisoarea de Craciun,pe care, adresa era scrisa de mana...Mai mult decat orice altceva, am apreciat acest gest si va multumesc!
    O campanie de promovare foarte bine gandita! Nu pot decat sa ma bucur ca sunt oameni atat de dedicati si in industria de produse cu adevarat naturale care merita promovate intr-un mod profesional.
    Mult succes in continuare :) sa mai auzim de voi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Hello,
    si eu am participat la concursul de pe blogul lui Teo, am si castigat :) iar dupa ceva timp am primit sortuletul (in hohotele de rasete al prietenilor :D) si 3 borcane cu miere delicioasa + felicitarea de sarbatori.
    Iar cum si lucrez in domeniul advertisingului pot sa transmit carcotasilor ca firmulite mai mici cum e Apidava chiar se straduie pentru un concurs de genul asta sau un numar totusi micut de clienti. Nu veti vedea un vodafone miscand un deget pentru a organiza un concurs pentru 300 clienti...

    Multumiri si sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru ca locuiesc intr-o zona cu traditie in albinarit, Delta Dunarii, am sa va povestesc o retzeta de produs apicol cu efecte (garantate! se spune) afrodisiace. Deci: se prind 40 de trantori (din stup, nu de prin cluburi de noapte) care se pun intr-un mojar si se stalcesc cu o linguritza, pana ce insectele se transforma intr-o pasta aproximativ omogena. Peste aceasta pasta se toarna rachiu de fructe atat cat sa acopere ramasitele trantorilor. Se lasa la macerat 2 zile. Cu o ora inainte de... se inghite compozitia.
    Nu pot baga mana in foc ca efectul este cel dorit. Pot insa garanta ca in delta sunt stupari de 90 de ani verzi ca stuful vara si nici unul dintre ei nu arunca banii pe Viagra.

    RăspundețiȘtergere
  14. Le multumim la Diana si Remus pentru urarile de bine, si promitem ca si de acum incolo sa avem grija de cati mai multi clienti. Stim ca numarul lor e mult peste 300, tocmai de aceea o sa continuam concursurile (directe, sau prin colaborari), ca sa putem sa-i recompensam pe cat mai multi dintre ei. O sa pregatim un concurs nou in per. Febr-Martie, pe tematica retetelor Pastilor.
    Iar lui Dan ii multumesc pentru reteta (chiar nu am auzit de asa ceva pana acum), si o sa-i intreb pe apicultorii de la noi ce sanse sunt sa prinda atat de multi trantori (mi se pare ca reteta va produce pagube mari in stupi) si va tin la curent.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nici eu nu ma asteptam sa castig dar cum inscrierea era posibila de pe net, am zis ca nu am nici ce pierde si nici nu platesc in plus pentru plic asa ca m-am inscris si am castigat un sort! Nu e mare lucru dar am castigat nu am pierdut! Si am participat si la concursul de craciun si am de gand sa mai particip si la celelalte concursuri apidava, mai ales ca folosesc des miere in loc de zahar pt dulciuri si ies mult mai bune si daca inscrierea, repet, e pe net, chiar merita!

    maria pavel, bucuresti, sector 3

    RăspundețiȘtergere
  16. eu am castigat un sort si cateva patratele de miere de care m-am bucurat enorm, mai ales ca imi cam lipsea din bucatarie un sort ca lumea, eu am flat de concurs din cartea de bucate de la un borcan de miere cumparat de un coleg de servici, am luat cartea si i-am dat-o mamei sa-i faca fetitei mele cateva retete cu miere, apoi mi-am mai cumparat si eu un borcan ca sa am si eu acasa retetarul, eu sunt o mare consumatoare de miere, si acum cand scriu despre ea mi se face pofta, am primit si scrisoarea de craciun, eu am apreciat gestul...chiar daca nu as fi castigat nimic, carticica cu retete era suficient, mult spor in continuare, mi-as dori sa lucrez intr-un colectiv inimos ca al vostru, Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua, si eu sunt una din fericitele castigatoare ale concursului, desi am fost premiata decat cu un sort, sunt bucuroasa ca m-am aflat printre primele 30 de persoane dornice de a castiga. Va multumesc pentru tot si va doresc cat mai multi clienti fideli.

    RăspundețiȘtergere
  18. Am primit sortuletul si mierea, multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt castigatoarea a premiului intai a concursului "bucuria Craciunului" si nu m-am asteptat chiar sa castig, deoarece folosesc miere de foarte mult timp, am gasit retetele cu miere extem de dragute si utile, iar concursul a fost mai mult din distractie, in final cu un castig.
    ADMIRABIL SI LAUDABIL gestul producatorilor de trata cu atata respect clientii si modul in care incearca sa-i rasplateasca. Va felicit!

    RăspundețiȘtergere
  20. buna ziua.
    am participat la concursul de anul asta si sper sa casgig( de obicei mi se intampla asta ff des):)
    sincer as fi preferat ca premiile sa fie MIERE.
    Va rog ca data viitoare sa pregatiti premii din produsele dvs. ar fi mai bine si mai santos
    in general toate firmele care fac concursuri cu aceleasi premii electorcasnice.
    alta idee ar fi sa promovati articole la folosirea mierii( lingurite speciale pt miere)
    va multumesc si va raman fiedela:)

    RăspundețiȘtergere