marți, 24 august 2010

In 3-5 Sept. va avea loc la Bucuresti cel mai mare targ apicol din tara

Cu mare bucurie m-am gandit sa-i anunt pe toti cei interesati ca in perioada 3-5 Septembrie va avea loc la Bucuresti cel mai mare targ apicol din tara "Targul National al Mierii", dedicat 100% consumatorilor.

Targul va avea loc in curtea Instit. Apicol (zona Baneasa) si va cuprinde peste 80 de expozanti din domeniul apicol.

La acest targ veti putea gasi produse apicole proaspete, direct de la Apicultori, incepand de la sortimentele clasice de
- miere poliflora,
- miere de salcam,
- miere de tei,
- miere de floarea-soarelui,
- miere de rapita,

precum si specialitati deosebite, care se produc in cantitati reduse si nu o sa le gasiti in mod frecvent in magazine:
- miere de cimbrisor salbatic
- miere de zmeura
- miere neagra de padure,
- miere de iarba-neagra,
- miere de coriandru,

dar si celelate produse ale stupului cum ar fi
- polen crud si usacat,
- pastura (hrana albinelor),
- laptisor de matca pur (hrana Reginei matca)
- propolis brut si tinctura.


Unii apicultori ca sa vina in intampinarea cererilor clientilor cu siguranta vor avea si cocktailuri gata preparate pentru tratamente naturiste cu miere, laptisor de matca, polen si propolis.

Pe langa produsele apicole de baza veti mai putea gasi aici produse cosmetice pe baza de miere, laptisor de matca si ceara de albine, unele fiind produse dermato-cosmetice (cum sunt cele ale Instit. Apicol), iar altele fiind produse pentru intretinerea tenului.

Ca si produse cu succes la public, pot sa va spun de anul trecut ca dintre produsele cele mai cautate a fost turta dulce cu miere si vinul cu miere si propolis.


Partea cea mai buna la astfel de targuri este ca veti putea degusta toate produsele pe care le cumparati, puteti obtine informatii corecte asupra produselor si detalii privind efectele lor benefice asupra organismului, prin intermediul medicilor apiterapeuti aflati la unele dintre standuri.

Concluzia este ca merita sa vizitati acest targ, sa va bucurati de partea de degustare a sortimentelor de miere si a produselor apicole, si la sfarsit sa plecati acasa cu niste produse cumparate direct de la producatori, pe care ii incurajati astfel sa produca mai departe, chiar daca acest an nu a fost unul stralucit, si multi dintre apicultori nu au realizat castiguri nici cat sa-si acopere cheltuielile si munca depusa.

Va asteptam in 3-5 Sept la Targul National al Mierii, din Baneasa!!!

4 comentarii:

  1. Felicitari pentru blog! :) Am gasit aici informatii foarte folositoare, bine scrise si care deschid apetitul pentru mai multa cunoastere a acestui domeniu pe cat de vast, pe atat de fascinant. Daca nu impietez prea mult, ai putea fi te rog draguta sa imi oferi cateva detalii suplimentare via email? Multumesc anticipat si te rog, scrie in continuare. Ai in mine un cititor fidel :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca nu-mi irosesc timpul degeaba....cum poate crede uneori mama mea cand ma vede ca tot butonez....

    Cu placere putem vorbi si pe email, dar nu mi-ai lasat adresa ta de email?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze pentru omitere. Adresa mea de mail este catalin.bengescu@yahoo.com. Ne auzim curand :)

    RăspundețiȘtergere