sâmbătă, 9 octombrie 2010

Reteta d-nei Tatoiu contestata de unii, apreciata de altii

Zilele trecute am asistat la televizor la un mic scandal pe tema retetei d-nei Tatoiu, reteta pe baza de ingrediente apicole, pe care am prezentat-o pe larg in postarea "Reteta miraculoasa a d-nei Tatoiu".
Am avut foarte multe comentarii pro si contra de la diferite persoane, iar acum oamenii sunt complet debusolati de afirmatiile unor doctori care pretind ca aceasta reteta este chiar daunatoare bolnavilor de cancer.

Dl doctor oncolog Florin Onisim a fost cel care a contestat cu vehementa reteta naturista a d-nei Tatoiu, pretinzand ca unele dintre ingredientele acestei retete pot influenta eficienta tratamentelor cu citostatice, ba chiar considera ca "Lăptişorul de matcă dă un impuls de creştere celulelor canceroase.În cazul femeilor cu cancer de sân stimulează producţia hormonală, tot bio-stimulator este şi în cazul bărbaţilor cu cancer de prostată”, spune medicul.

Ca sa intru direct in problema si sa raspund cat mai clar celor care considera ca aceasta reteta e "buna pentru fraieri" si ca cineva vrea sa faca reclama "unui anumit doctor din Timisoara", sau "viitoarei carti a d-nei Tatoiu"....si multe alte motivatii pe care le-am mai auzit, eu vreau sa va spun parerea mea dupa ce m-am consultat cu persoane din Romania, Olanda si Japonia, care lucreaza in domeniul cercetarii efectelor produselor apicole asupra diferitelor boli:
- doza de 4gr de laptisor de matca in 1,5 kg miere, este echivalentul unui strop de apa in desert, adica e vorba de o cantitate infima la atat de multa miere, cand pe rafturile magazinelor din Europa (si ma refer la supermarket, nu la farmacii) se vinde ca produs alimentar miere cu 3,5 % concentratie laptisor de matca. Daca faceti o socoteala vedeti ca asta inseamna 52gr de laptisor de matca.
Este imposibil ca o astfel de doza (care se consuma de genul 3lingurite de amestec/zi) sa aiba vre-un efect de modificari la nivelul celulor. Celor care li se recomanda tratamente pentru imbunatatirea activitatii hormonale, se pleaca de la doze de 1gr / zi
- ingredientul activ principal in aceasta reteta este propolisul, el fiind intr-o concentratie neobisnuit de mare(150ml de tinctura conc. 30%) dar despre care doctorii nu au spus nici o vorba. De ce? pentru ca peste 90% din medicamentele existente pe piata de tratare a gripei, a tusei, a durerilor de gat si nu in ultimul rand foarte mult unguente externe pentru rani, eczeme, inflamatii sunt pe baza de propolis.
Propolisul are un efect antibacterian deosebit, si parerea mea este ca intradevar este posibil ca propolisul sa fie cel care poate diminua efectul citostaticelor, tocmai pentru ca actioneaza exact ca un antibiotic.

Din pacate pana in prezent nu s-au facut studii care sa verifice exact ce reactii pot sa apara datorita unei asemenea concentratii de propolis, in timpul tratamentelor cu citostatice, dar ma mira faptul ca doctorii inainte sa vina sa faca tot felul de afirmatii nu au citit si nu s-au documentat mai mult. Adica daca ei sustin ca acest tratament are un efect atat de puternic incat poate influenta tratamentul cu citostatice, de ce nu fac cercetari sa vina sa spuna in ce stadiu/ perioada a depistarii cancerului poate fi folosita aceasta reteta si daca nu cumva aceasta reteta este ideala pentru prevenirea aparitiei cancerului ?!

Am citit afirmatiile unor bolnavi care dupa 5 zile de tratament cu aceasta reteta nu s-au simtit bine si au renuntat....Eu una nu consider relevant un tratament de 5 zile, cand vorbim de un tratament naturist, fiindca astfel de tratamente trebuie tinute timp de 1-2 luni, in nici un caz nu ma pot astepta la rezultate dupa 5 zile.

Eu mi-as fi dorit ca atat dl doctor oncolog Onisim cat si d-na doctor in apiterapie Mateescu sa fi venit cu cazuri concrete, cu tratamentul aplicat si cu rezultatele obtinute, nu cu discutii generale si pareri personale....cu asta ne ocupam noi "neavizatii", insa de la medici am ceva mai multe pretentii: sa vina sa ne prezinte diferite studii de caz si analize realizate pe pacienti inainte si dupa tratamente.

Pana la urma eu consider ca adevarul e cu siguranta la mijloc: doctorii sunt ingrijori ca pacientii le renunta la tratamentul alopat in favoarea celui naturist, si astfel ei nu mai pot controla in nici un fel medicamentatia pacientului (si le inteleg perfect ingrijorarea), iar pacientii pe de alta parte sunt atat de satui de ineficientele tratamentelor, lipsa de comunicare a medicilor cu pacientii, prezentare in mass-media a atat de multor erori medicale...incat cauta orice alta modalitate de tratare numai sa nu ajunga pe mana doctorilor.

Situatia oricum este privita nu e de bun augur si oamenii bolnavi sunt complet dezorientati, si in momentul de fata o sa se fereasca si mai mult fata de doctori daca vor sa incerce acest tratament. Rezultatul: imposibil de stabilit corect,pe baza studiilor de caz, daca acest tratament este cu adevarat benefic bolnavilor de cancer sau nu.

D-na Tatoiu s-a simtit foarte bine dupa acest tratament, dar nu inseamna ca toata lumea se va simti la fel, asa cum nici macar la tratamentul cu citostatice nu toata lumea reactioneaza la fel.

D-na doctor Mateescu insa a punctat corect ca apiterapia este o ramura a medicinei complemetare, si ca acest tratament cu siguranta este benefic pentru intarirea rezistentei organismului.

Eu personal nu as spune ca reteta d-nei Tatoiu este pentru tratarea cancerului, ci este 100% o reteta de imunostimulare, si care ar trebui sa fie individualizata pentru fiecare individ in parte, dupa o vizita la un medic cu competente in apiterapie, si prezentarea exact a cazului fiecarui pacient in parte.

11 comentarii:

  1. Da, nu are cum sa trateze cancerul aceasta reteta, e mai mult o chestie psihica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiindca si cei din familia mea au dorit sa testeze aceasta reteta, fiecare dintre noi pentru diferite afectiuni,pot sa va spun ca matusa mea care de vre-o 3 ani facea diferite tratamente medicamentoase pentru diminuarea efectelor menopauzei dar fara prea mare succes, dupa 1 luna de tratament se simte foarte bine, insa trebuie sa specific ca din greseala a facut reteta cu 12grame de laptisor de matca (deci de 4 ori mai mult).
    Ideal ar fi ca toti cei care au testat reteta sa ne spuna exact pentru ce afectiuni anume au luat-o si cum se simt dupa minim 1 luna de tratament.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca bolnavii de cancer au atat de putine sperante de vindecare cu tratamentele de citostatice pe care le au la dispozitie incat nu cred ca isi permit multi sa nu incerce si asta. In fond este un remediu 100 % natural, imunostimularea trebuie facuta la absolut toti bolnavii, mai ales cei cu afectiuni oncologice. Eu cred ca nu are ce rau sa faca acest amestec, dimpotriva, sunt convinsa ca cel putin o stagnare a evolutiei bolii poate aduce, daca e administrat asa cum trebuie. Toata lumea stie ca multi dintre bolnavii de cancer ajung sa moara din cauza afectarii hepatice post-citostatice mai degraba decat din cauza bolii propriu-zise si atata timp cat medicii nu sunt capabili sa ofere ceva mai bun decat asta, nu inteleg de unde aceasta vehementa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Soacra mea urmeaza de 1 luna tratamentul ( a fost operata de cancer la colon in aprilie). In paralel merge si cu citostatice injectabile.
    Pana acum toate analizele au fost OK. Ea se simte bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. am inceput acest tratament cu miere,propolis si laptisor de matca pentru arsuri gastrice,durere in gat si in piept,dupa aproximativ o luna si jumatate pot sa spun fara sa exagerez ca am scapat de acest chin. Ma gandesc sa continui acest tratament un an,acum sunt sigura ca este foarte benefic.

    RăspundețiȘtergere
  6. ERAM FOARTE ANEMICA SLABUTA SI IMBATRANITA PREMATUR DIN CAUZA UNEI BOLI CRONICE IAR ACUM DUPA CE AM LUAT ACEST TRATAMENT SUNT MULT MAI BINE PIELEA A INTINERIT VIZIBIL DAR CE ESTE MAI IMPORTANT CA MA SIMT DIN NOU BINE

    RăspundețiȘtergere
  7. AM SI EU O INTREBARE... TATAL MEU IN VARSTA DE 64 DE ANI A FOST DIACNOSTICAT CU TUMOARE LA PLAMANUL STANG. CREDETI CA ACEASTA RETETA VA DA ROADE?II VA PUTEA PRELUNGI VIATA ? [RETETA LUI MONICA TATOIU]. VA ROG AJUTATI-MA CU UN SFAT DACA SE POATE,SUNT DISPERATA! VA MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  8. cum pot lua legatura cu un medic cu competente in apiterapie? Mentionez ca fac chimioterapie. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Va rog intrati pe site-ul www.apiterapie.ro la sectiunea Adrese Utile, apoi pe zona Bucuresti si acolo accesati Medici Apiterapeuti din Bucuresti, si veti gasi lista cu contatele lor atat din Bucuresti, cat si din tara.

    Un bun prilej de a intra in contact cu medici apiterapeuti sunt Congresele de Apiterapie care se tin de 3-4 ori pe an in diferite localitati din tara, si se anunta pe site-ul www.apiterapie.ro din timp.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca suntem toti destul de maturi sa stim sa citim catusi de putin despre efectele produselor apicole de CALITATE. Incercati 3 lunin de zile sa consumati miere , propolis si polen, toate naturale si de calitate si o sa observati ce bine va simtiti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Consider ca autorul site-ului a exemplificat destul de bine opiniile specialistilor. Ca bolnav de cancer confirm ca spusele doctorilor romani sunt confirmate de cei de afara.
    Pentru comentatori: Va rog sa faceti diferenta intre titlul unui articol si concluzia unui articol, nu sunt una si aceeasi. Cititi parerile specialistilor si studiile stiintifice, cancerul POATE ucide in citeva luni fara tratament, nu fiti iresponsabili si incurajati tratamente alternative care nu au nici un suport stiintific. Autorul acestui articol a facut diferenta in mod corect, recititi articolul daca nu ati inteles.
    Tatoiul nu a venit cu dovezi clare ca are cancer, a descris niste simptome care pot fi din mai multe motive.
    Tratamentul descris de ea este un fel de vaccin impotriva cancerului aplicat inainte de a face cancer, nu dupa. Dupa doar chimioterapia si operatia te salveaza. Chimioterapia functioneza in prima faza la 80% din populatie, pt restul se folosesc combinatii de mai multe substante si/sau doze marite. Am auzit pe cineva spunind ca 5-10% nu raspund la chimio dar o sa intreb sa fiu sigur.
    In Romania se moare de cancer din cauza lipsei medicamentelor, lipsei colaborarii pacientilor (care stiu ei mai bine ca doctorul ce trebuie facut), lipsa respectarii dietei, consumul de alimente/fructe interzise in cancer, lipsa ajutorului psihiatric, coruptia, lipsa unui corp de asistente profesioniste. In strainatate tratamentul cancerului este o combinatie intre o echipa de chirurgi, nu doar un doctor, o echipa de oncologi, dieticieni, pshihologi si un grup de asistente profesioniste. Toti sunt disponibili zi de zi pentru a te ajuta sa te recuperezi si sa nu recidivezi. Toti spun acelasi lucru, operatia si chimioterapia este baza dar nu sunt invingatoare fara o dieta corespunzatoare si o forma pshica buna realizata cu ajutorul familiei si a prietenilor.
    In Romania majoritatea populatiei este in depresie, cumpoti sa te faci bine daca esti depresiv si esti tratat de un doctor depresiv si niste asistente ignorante plus cu o lipsa acuta de medicamente si inconjurat de coruptie? Ce sansa de supravietuire ai?
    Inca o data felicitari autorului ca a expus si alte punce de vedere, eu am adaugat un comentariu cu studii stiintifice la primul articol.

    RăspundețiȘtergere