duminică, 7 noiembrie 2010

Tratament contra ridurilor cu miere si laptisor de matca

Laptisorul de matca este un produs al stupului considerat cel mai bogat in substante nutriente, si mai important in urma unor studii de specialitate s-a demonstrat ca laptisor de matca este cel mai bun stimulent natural al celulelor de tip stem.

Cu siguranta multe dintre noi am vazut unele produse cosmetice pe baza de laptisor de matca, insa ceea ce se gaseste in Europa e doar o mica parte din produsele dezvoltate de industria cosmetica si farmaceutica din Japonia si alte tari din Asia.

Una dintre companiile din Japonia producatoare de produse cosmetice bazate exclusiv pe produse ale stupului, foloseste 300 tone / an de laptisor de matca in produse cosmetice de lux, si vorbim de o singura companie.

Motivul: laptisorul de matca este un puternic concentrat biologic cu proprietati remarcabile la nivelul regenrarii celulare, fiind un ingredient activ cu rezultate fantastice la nivelul tenurilor ridate, care si-au pierdut elasticitatea si supletea.

Acum aprox 1 an am incercat un tratament intens de 10 sedinte la un salon de cosmetica cu un ser special pentru ridurile de expresie din jurul ochilor. Nu mai tin minte exact care erau toate ingredientele serului, dar se baza si pe "renumitul" acid hialuronic.
EFECTUL ??? Sincer....inexistent. Poate la riduri mai adanci, la un ten mai batran, ar fi fost o diferenta, si mi s-a spus ca a avut efect bun la cearcane...dar pentru ridurile de expresie care dupa 28 de ani cam incepusera sa-mi apara, efectul NU a fost deloc vizibil.

Asa ca, mai ales acum, dupa ce am trecut un prag mai "rotund", sunt mult mai atenta la evolutia ridurilor, si normal...nu-mi place ce vad in oglinda.

Profit de faptul ca am acces usor la miere si laptisor de matca, asa ca incepand de ieri urmez in fiecare seara un tratament 100% natural pentru combaterea ridurile de expresie din jurul ochilor:
- 20gr laptisor de matca + 1 lingurita de miere.
Le-am amestecat bine, le tin la frigider, si seara imi aplic un strat in zona din jurul ochilor.

Atentie: laptisorul de matca poate fi iritant la unele tenuri mai sensibile.
Din acest motiv, nici macar nu am facut masaj (mai ales ca laptisorul contine niste particule foarte fine, ca de "nisip" si nu e indicat sa te freci in zona ochilor), ci doar am aplicat amestecul si dupa aprox 10 min. s-a intarit (strangea pielea) datorita mierii, si apoi m-am spalat cu apa calduta.

E devreme sa ma pronunt dupa doar 2 sedinte, dar imi place foarte mult ca pielea imi este foarte moale si catifelata.

Am citit ca ideal ar fi sa urmez si un tratament intern odata cu cel extern, asa ca de azi inghit si cate 1 gram din amestec / zi. Ramane sa va spun daca rezultatele sunt cele dorite...desi e putin irelevant la nivel de riduri de profunzine, daca tinem cont ca eu am un ten destul de tineresc.

Insa, daca tot e vorba de creme si lotiuni, trebuie neaparat sa vedeti ce Lapte cu miere si unt de cacao a facut Clara - o pasionata de produse hand-made si pe blogul careia ma uit de multe ori uluita.
Cred ca tot la ea pe blog am gasit si cea mai buna "crema" pentru pantofi, pe baza de ceara de albine.

Si daca tot suntem la recomandari de cosmetice hand-made, am mai gasit un blog minunat "Lotiuni de corp solide", unde mie mi-a placut Balsamul de buze cu miere "Mierosul" si Scrub cu miere si unt de cacao, si multe alte produse de "rasfat" cum insasi autoarea le numeste.

8 comentarii:

  1. hhheeeey ce surpriza placuta :)multumesc frumos pentru mentiune, iti urmaresc blogul de mult :) o mare parte dintre produsele mele contin miere sau ceara proaspata de la un producator local. produsul meu favorit "salveaza-mi pielea" are un continut insemnat de ceara galbena si miroase minunat a miere si nuca de cocos :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, interesant!
    O sa incerc sa folosesc si eu!Si crema de pantofi!
    Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  3. aaaaa, acum m-am vazut mentionata aici la tine, ma bucur ca apreciezi "substituirile" mele, alternative intrate la suflet cateodata nici eu nu stiu cum imi vin tipsurile... oricum important este sa faci cu drag, altfellll nu iese nimic!
    cu mult drag, alina!

    RăspundețiȘtergere
  4. totusi ... nu pot sa cred ca laptisorul de matca folosit este natural!mierea poate. Stiu ca laptisorul de matca natural , natural se consuma imediat ce a fost recoltat, restul ce apare pe piata este o "sinteza".

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, intradevar laptisorul de matca trebuie consumat imediat dupa ce a fost recoltat, sau sa fie imediat depozitat in lazi frigorifige speciale.
    In forma pură, păstrat în condiţii optime, lăptişorul are valabilitate de până la 18 luni.

    RăspundețiȘtergere
  6. as vrea sa stiu daca laptisorul de matca este bun si pentru cosuri,sau ce ar trebui sa fac pentru cosuri,stiu ca era un tratament cu miere,dar nu stiu care,daca il stiti va rog mult sa il postati aici. va multumesc,o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  7. Laptisorul de matca poate ajuta impotriva cosurilor prin faptul ca este acid, dar nu este recomandat anume pentru combaterea acneei, ci mai mult pentru tratamente de intinerire. Pentru cosuri va recomand tinctura de propolis (se va tampona direct pe cosuri), sau Lotiuni de fata pe baza de propolis. Se poate aplica miere pe fata ca o masca, fiindca mierea este usor acida si va ajuta la reglarea naturala a PH-ului, dar cosurile nu vor disparea instantaneu. Propolisul este un antibiotic natural, deci el are rolul de a combata extinderea si inflamarea cosurilor deja aparute. Ar trebui sa cautati sa folositi cat mai multe creme si lotiuni pe baza de propolis, si sa aveti tot timpul la indemana si tinctura de propolis pentru aplicatii locale de seara pana dimineata. Pentru indepartare se va curata cu putin spirt medicinal.

    RăspundețiȘtergere