vineri, 1 iunie 2012

"Luna de miere" - e legata de o poveste cu miere

"Luna de miere" are o poveste aparte....care evident este legata de miere.
In antichitate, in Babilon un obicei matrimonial era bautura traditionala numita "mied" - un amestec fermentat de miere si apa, in locul de toastului de sampanie din zilele noastre. Dupa nunta, tinerii insuratei erau cinstiti zilnic de socrii mici cu aceasta bautura timp de o luna de zile, pentru fertilitate, aceasta perioada devenind astfel cunoscuta ca "luna de miere".


Pornind de la aceasta idee, am realizat un cadou unicat pe care tinerii casatori pot sa-l dea ca amintire nuntasilor.
Acestiacare vor savora cu placere gustul dulce al mierii- simbol al iubirii - , alaturi de aroma vinului Feteasca regala - un vin cu gust proaspat, usor acid, de culoarea spicelor de grau.

Multe cupluri aleg in ultima vreme sa inlocuiasca clasicele cadouri / marturii care se ofera invitatiilor cu ceva natural, folositor, sau legat de evenimentul in sine...si ce altceva poate fi mai adecvat ca amintire de la o nunta...decat: "MIEREA" - care te duce cu gandul la "Luna de miere" si la dulceata dragostei dintre tinerii casatoriti.Combinatiile de miere cu nuca, miere cu migdale, miere cu alune de padure pot deveni un deliciu de neuitat pentru invitatii d-voastra, si e posibil sa constatati ca aceste mici cadouri sunt mai apreciate chiar decat clasicele prajituri.

Probabil nu intamplator,in timpul cununiei religioase, preotul le intinde mirilor un piscot inmuiat in vin si in miere din care acestia musca de trei ori. Aceasta gustare simbolizeaza convietuirea mirilor in dragoste si armonie, la bine si la rau (dulce si amar), pentru tot restul vietii.Exista cupluri care aleg sa sarbatoreasca si BOTEZUL cu cativa invitati, si cauta un cadou potrivit care sa le aminteasca celor apropiati de cea mai dulce zi din viata lor: BOMBOANE CU MIERE - delicatese din gama "Sucreries de France"Fiecare eveniment deosebit de familie sau de companie (nunti, aniversari, botezuri, Craciun, Pasti, 8 Martie, Ziua Copilului), poate fi o ocazie buna pentru a oferi invitatiilor un mic cadou "dulce"...o amintire placuta.


GASITI MAI MULTE POZE SI DETALII pe http://www.flickr.com/photos/marturii-nunta/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu