marți, 8 martie 2011

Targul Mierii de la Blaj, anul acesta 24-25 Martie 2011



VEZI POZE DE LA BLAJ 24-25 MARTIE 2011.


Targul "Sarbatoarea Mierii" de la Blaj se va desfasura in 24-25 Martie 2011, zilele de Joi si Vineri.
Desi mi-am propus sa-l promovez pe acest blog in avans, ca doar eram cei mai interesati de promovarea lui, in postura de organizatori, efectiv nu am avut timp.
Desi multi "neavizati" considera ca organizarea unor astfel de targuri nu presupune mare lucru, noi - toti cei implicati in organizare - cam cu 3 saptamani inainte nu ne mai ocupam de nimic altceva, decat de targ. Dar mai bine va spun ce s-a intamplat la acest targ.

Aflat la a 4 -a editie, targul a capatat o mare amploare si ca numar de firme expozante (peste 80 de expozanti din domeniul apicol), dar si ca numar de vizitatori.

Sarbatoarea Mierii ne-am dorit sa fie un targ apicol, dar care sa se adreseze in aceeasi masura si apicultorilor, si consumatorilor de produse apicole. Aceasta abordare in sine este o provocare: sa multumesti 2 categorii complet diferite de clienti.

Tocmai de aceea targul are 3 mari sectiuni:

- sectiunea de echipamente, utilaje apicole si ambalaje pentru apicultori, cu peste 50 de firme expozante


- sectiunea cu vanzare de miere, produse apiterapeutice,suplimente nutritive, dulciuri cu miere, cu peste 20 de firme expozante


- sectiunea de alte produse traditionale: mezeluri, branzeturi, vinuri, artizanat si alte produse.
Din dorinta de a oferi clientilor din Blaj si din imprejurimi cat mai multe produse, anul acesta am adus si expozanti cu produse traditionale romanesti, alimente si artizanat, care au avut un real succes.

Targul este in primul rand un bun prilej pentru apicultori sa se intalneasca si sa discute direct, fata-n fata, atat intre ei cat si cu procesatorii de miere, cu producatorii de utilaje, cu reprezentanti ai unor mari Asociatii apicole, si a se pune la curent cu modalitatile de a obtine finantare de la stat.


Noi "cei de-ai casei" fiind mult prea implicati in problemele organizatorice nu reusim intotdeauna sa luam parte la toate aceste discutii si nici nu ne putem bucura prea mult de programul artistic pregatit de Primarie si Consiliul Judetean, insa ne straduim in fiecare an sa organizam o CINA FESTIVA cu un program special in seara zilei de Joi, la finalul primei zile de targ, din dorinta de a ne arata recunostinta fata de toti cei prezenti, si care ne ajuta in fiecare an sa facem posibil acest targ.
Daca cei prezenti ne vor aprecia implicarea si organizarea, acest lucru va fi pentru noi cea mai mare multumire.

Gustul amar ni-l lasa de obicei televiziunile, care prezinta zi de zi la stirile nationale toate crimele si dezastrele din tara, dar refuza sa promoveze munca cinstita, implicarea si daruirea cu care unii isi fac treaba in Romania. Faptul ca ocolesc (cu buna stiinta as zice) posibilitatea de a incuraja o ramura a agriculturii care merge bine, care este apreciata in afara granitelor tarii, si care ar putea fi atat de bine exploatata, mie imi spune multe: nici ei nu-s mai breji decat politicienii pe care ii critica in fiecare seara.

Le multumim tuturor si celor care ne lauda, dar si celor care ne aduc uneori critici constructive, si le promitem ca ne vom da toata silinta sa facem totul mult mai bine.

Va asteptam la "Sarbatorea Mierii" de la Blaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu