luni, 6 septembrie 2010

Impresii de la Targul Mierii






Am revenit acasa...la noi "la tara", departe de agitatia Bucurestiului, dupa un weekend de munca si distractie. Adevarul este ca nu prea am simtit foarte tare stresul orasului mare, pentru ca in general pana in 15 Sept. cand incepe scoala, Bucurestiul este un oras aerisit, cu o circulatie "eleganta" as spune.

Ca sa va faceti o idee despre cum ne-am simtit noi acolo v-am atasat cateva poze, si sper sa va amuze, asa cum i-a amuzat si pe clienti tinuta noastra de "albinute".
Am fost 3 albinute harnice: Alina, Gabi si Raluca, si sper ca am reusit sa incalzim putin atmosfera tomnatica.

Am participat cu drag la Targul Mierii din Baneasa, pentru ca din primava nu am mai fost la un targ si chiar imi era dor de contactul cu oamenii, si de forfota aferenta targurilor, precum si de oameni dragi cu care ma intalnesc rar si ma simt foarte bine.

Pe langa sortimentele de miere clasice, eu m-am zbatut foarte tare, pana inainte cu o zi de targ sa reusesc sa aduc la targ si cateva produse importate din Franta, dar si noua gama de produse cosmetice de intretinere a tenului, pe care le tot lucrez in secret la Cluj cu o doamna deosebita (de care o sa va mai vorbesc), si pe care tare as vrea sa le imbunatatesc si pe viitor sa reusesc sa fac si o gama bio.

Sa va spun sincer ce-mi place mie cel mai mult la targuri ?!
Faptul ca pot vorbi direct, fata-n fata cu clientul, am ocazia sa vad ce anume cauta, ce-i place si ce nu-i place, si mai ales...ador sa "cad la pace" cu ei, in sensul ca pot sa le ofer reducere la cei care cumpara mai mult, pot sa le dau mici cadouri, si le pot oferi informatii celor care au diferite nelamuriri.

Clientii sunt diversi, si fiecare dintre ei pun intrebari pornind de la un adevar, auzit sau vazut in alta parte, iar faptul ca uneori informatiile din 10 surse e de 10 feluri ii bulverseaza complet, si face sceptici la orice.
Binenteles ca pentru asta, singurii vinovatii suntem noi comerciantii, cei care (unii dintre ei) arunca cu noroi in ceilalti ca sa iasa ei in fata. Nu-mi place abordarea asta, si ma auto-educ de cativa ani sa nu cad in aceasta prapastie.

As vrea ca fiecare dintre noi - producatori si comercianti - daca nu gasim o vorba buna despre celelalt, mai bine sa tacem, ca in general cel care striga mai tare "hotul" e cel in cauza.

Lasand morala la o parte (ca uneori stiu ca-mi suna si mie, ca doar si eu sunt om, si mai gresesc) sa va spun ce le-a placut cel mai mult clientilor de la targul Mierii:
- bomboane cu miere si propolis aduse din Franta
- sapunuri cu miere, propolis, lavanda, miere si polen, miere de cimbrisor, importate tot din Franta (mi-au ajus abia cu 2 zile inainte de targ, si s-au epuizat toate).
- cremele cosmetice pentru intretinerea tenului cu miere, propolis si laptisor de matca, la care astept feed-back de la cliente.
- specialitati de miere cu goji, miere cu nuca, miere cu laptisor de matca, miere cu capaceala din faguri
- miere crema (ideala de intins pe paine) de cimbrisor, mana de padure, miere de portocal (adusa din Spania), miere de rapita.

Am ambalat special pentru acest targ prima miere produsa si extrasa de sotul meu (asistat si ajutat toata vara de tatal meu, ca doar au reusit sa ajunga la un numar impresionant de 50 de familii de albine intr-un singur an ;))), si sunt foarte mandra, desi productia lor nu a fost nici pe departe pe masura muncii depuse toata vara (dar au scuza ca a fost un an prost, ploios), pe care am numit-o "Mierea Stuparului" si pe care ne-a cumparat-o si dl. Boc care a fost la targ, si speram sa-i placa si sa ne mai caute ;)

Concluzia este ca ne-a placut foarte mult la targ, am avut o echipa minunata cu care m-am distrat si ne-am simtit foarte bine, oameni dragi mie care pun suflet atunci cand vin cu noi la targuri si sunt la fel de implicati si dedicati clientilor ca si noi cei de-ai casei (adica eu, sotul si tatal meu).

Sper sa ne mai revedem si la alte targuri pe viitor in Bucuresti, inainte sa vina frigul.

3 comentarii:

  1. Buna ziua!
    Regret nespus ca am pierdut targul de miere din Bucuresti.Astazi v-am descoperit pe net si imi doresc nespus sa cumpar produsele dvs.Consum miere si produse apicole de f multi ani, iar acum doresc sa incerc cateva produse noi pe care le-am descoperit pe site-ul dumneavoastra.Eu locuiesc in Bucuresti si mi-ar fi de mare ajutor sa stiu daca ve-ti mai organiza un astfel de targ in curand,iar daca nu as dori sa comand.Multumesc frumos!Florenta Ilie

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Florenta,
    La capitolul promovare targ, nu am avut nota 10, si am inteles ca abia Sambata seara a fost ceva la stiri, dar nu s-a specificat locatia targului. Din pacate organizatorii au luat bani foarte putini de la expozanti, asa ca nu am avut de unde sa-si permita o publicitate agresiva.
    Sincer ce avem pe site-ul apidava e putin depasit, si imi asum toata vina....dar lipsa de timp e critica. O sa incerc in urmatoarele 2-3 luni sa refac site-ul si sa includ si noile produse cosmetice, dulciurile cu miere, dar mai ales specialitatile cu miere.
    Cu siguranta mai venim la targ la Bucuresti, dar inca nu stiu sigur care. Acum suntem in negocieri pentru targul de Cluj BIO-Vita din 30 Sept-2 Oct. care va avea loc la Expo Transilvania.
    Scrie-mi pe email si vedem daca iti putem trimite produsele mai repede la Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ziua

    felicitari pentru standul de la targul din bucuresti! mi-a placut foarte mult, mai ales ca sunt o fana a produselor de calitate pe baza de miere.
    eu am achizitionat de la firma dvs o crema antirid de zi -pe langa alte produse :). cand o voi putea comanda si pe site? sunt din bucuresti, unde nu v-am gasit pe la nici un magazin.
    multumesc

    RăspundețiȘtergere