miercuri, 9 februarie 2011

Recomandati un apicultor serios!

Fiindca multa lume imi cere parerea unde pot gasi produse de calitate si ce apicultori le pot recomanda ca avand miere buna, m-am gandit ca daca fiecare dintre voi ar completa aceasta lista cu o persoana de la care ei cumpara miere si au incredere in calitatea produselor lor, le-ati da incredere si celorlalti clienti, si mai mult decat atat le-ati face un serviu acelor apicultori promovandu-le produsele.

Eu o sa deschid lista (in ordine alfabetica, ca sa nu se supere) cu cei pe care ii cunosc mai indeaproape (pentru ca sincer, cred ca noi lucram cu o baza de peste 10.000 de apicultori din toata tara, deci mi-ar fi imposibil sa-i cunosc pe toti), dar va rog din suflet, nu ezitati fiecare dintre voi sa adaugati un nume (cu localitate si poate si telefon) de la cei de la care d-voastra cumparati cu incredere miere si produse apicole:
Atentie: multi dintre ei vin mereu la targurile din Bucuresti si deci aveti acces usor la produsele lor:

1) Biris Tiberiu - "Stupina Biris" , Blaj, 0745.757.116
2) fam. Camarasan (fabrica si faguri pentru stupi- firma Etta), Bistrita, 0757.074.817
3) Cosma Alina - Deva, 0721.326.053
4) Maftei Tinu, zona Valcea, 0741.123.038
5) Oros Iosif, Zalau (productie mare de polen si pastura)
6) Pricop Ionut, Constanta 0752127761(l-a recomandat cineva aici pe site). Am cunoscut de curand fam. Pricop: tatal si fiul, astfel ca pot sa confirm si eu ca-si merita recomandarea care le-a fost facuta.
7) Sasz Ilies, Corund, 0741.196.490
8) Ferma Apicola Cristea, Cluj, 0744.249.958
9) Stupina Onea, Baia Mare, 0726.378.631
10) Tivadar Petru, Sighetul Marmatiei, 0769.601.591
11) Stupina Moldovan Octavian Petru - Brasov, tel 0749.524.531
12) Buzila Dumitru - Suceava, tel. 0766.589.849,
13) Joldea Claudiu - ARAD, telefon 0733.082.157 - un apicultor tanar si foarte muncitor; are o stupina de aprox. 200 de familii, iar soacra si sotia dansului se ocupa de partea de vanzare a produselor.
14) FERMA Apicola BIO "Cimil Victor" din Buteni, jud. Arad - citeste un articol pe larg despre pasiunea pentru apicultura mostenita de dl Cimil de la tatal sau.

Deci eu i-am pus pe lista pe primii 12, astept ca si voi sa-mi completati lista.
Merita sa o faceti, pentru ca promovati produse romanesti "home-made", si apicultorii au nevoie de acest fel de promovare.

Tin neaparat sa completez lista cu NR. 11) Apicultor Buzila Dumitru - Suceava, 0766.589.849, adaugand ca "cei din urma vor fi cei dintai".

21 de comentarii:

  1. Apilia, Alba, 3 stupine, aviz Bio pentru apicultura

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare as vrea sa pot recomanda si eu, dar mai degraba am nevoie de o recomandare... din Arges.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca stiti vre-un apicultor din Arges care are miere buna, de calitate, va rog sa il scrieti aici cu contact, ca eu garantez ca Deea este o clienta serioasa ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Il recomand pe d-nul Adrian Crainiceanu, din Campulung Muscel. Este prezent pe la mai toate targurile de produse traditionale, in Bucuresti. Noi am luat de la dansul miere poliflora, de rapita, de salcam, de prune, de zmeur, am luat si tinctura de propolis. Numarulde telefon al dansului: 0767.65.19.12.
    Cele bune,
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  5. pe cel din constanta il cheama ionut pricop si eu consum de el e tare de tot vinde si in hypermarketuri

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Cristina si Honey Queen. Sunteti niste dragute!

    RăspundețiȘtergere
  7. Il recomand pe Pricop Ionut din Constanta...mierea este excelenta si are o gama larga de produse.Este prezent la majoritatea targurilor apicole din tara, a participat chiar si la cele din afara.Are un site propriu: www.mieredobrogeana.ro ...Pentru contact: 0752127751

    RăspundețiȘtergere
  8. Stupina GUDAS VALENTIN BAIA SPRIE(Il gasiti la piata din oras B-S si Piata Bilascu B-M)sau Tel 0741297349 are o gama larga de produse apicole BIO din stupina proprie. Adi

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate cineva sa recomande un apicultor din zona Campina-Brasov? In zona respectiva sunt multi producatori care vand pe marginea soselei? Ar fi de calitate acea miere?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru Marius,
    In per. 24-26 Februarie are loc la Campina unul dintre cele mai mari Targuri apicole din tara, unde vor fi prezenti peste 30 de producatori-apicultori cu vanzare de produse apicole: miere, polen, pastura, propolis.

    Asociatia de Apicultori Valea Prahovei va fi foarte bine reprezentata, si cred ca veti putea alege d-voastra sortimentele de miere preferate, dupa ce le si degustati.

    Targul Apicol de la Campina va avea loc in holul CASEI TINERETULUI din Campina.

    Din Brasov, eu personal il cunosc pe dl. Moldovan Octavian Petru, tel. 0749.524.531, care are produse de cea mai buna calitate. Mie cel mai mult imi place la el ca are mini faguri cu miere (de aprox. 7-8cm) pe care ii pune in stup si albine ii umple cu miere si capaceste fagurele, astfel ca stuparul aduce spre vanzare direct produsul brut - complet ne-alterat. Am mai primit de la dansul si borcanas cu capaceala de faguri de la extractia mierii de salcam, pe care eu o numesc "deliciu de miere".

    Sper ca v-am fost de folos.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua,
    In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru toate blogurile create despre acest subiect si activitatea si atentie cu care te-ai dedicat.
    In al doilea rand as dori sa stiu pentru CONSTANTA(oras Constanta) ai un apicultor serios, pentru care ai gira.
    In al treila rand am observat cum cativa il recomanda pe Ionut Pricop ca fiind alegerea cea mai buna pt Constanta, printre care si tu desi ai sustinut ca doar iai cunoscut familia nu si mierea ... , daca ar fi sa aleg si eu acest apicultor Ionut Pricop de as unde pot lua produsele lui in oras Constanta.
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna,
    Am pus si un nr de mobil de contact pentru Pricop Ionut, inclusiv link la site-ul lor www.miereadobrogeana.ro, ca sa gasiti acolo toate informatiile atat despre produsele lor, cat si unde anume le gasiti in Constata...si am observat ca are o oferta, la comenzi peste 40 Ron, transportul este gratuit in Constanta!!!
    Intradevar, eu de aici din Ardeal nu am cum sa-i cunosc pe apicultorii din Constanta (desi stiu ca sunt destul demulti, si multi dintre ei sunt certificati cu produse bio de foarte buna calitate), dar faptul ca mi-a placut familia Pricop...inseamna ca pot gira si pentru produsele lor...
    Asta nu inseamna ca nu sunt si alti apicultori cu produse foarte bune...trebuie doar sa-i cautati la targuri si sa le incercati mierea...cu siguranta produsele apicole de calitate pot fi sanatate curata pentru familia d-voastra.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca exista un apicultor serios atunci acesta este cu certitudine Adria Crainiceanu. Am cumparat, testat si consumat produsele lui si pot spune ca sunt net superioare altor produse similare. raportul calitate pret este cel putin justificat si faptul ca acest apicultor a facut in primul rand o pasiune di meseria de apicultor il califica drept Felicitari. Stefan Soricescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut slaba inspiratie sa cumpar de la acest Adrian Crainiceanu miere poliflora, 10 kg, si cand am ajuns cu ea acasa am constatat ca e numai bulgari de zahar. Abea astept sa dau iar ochii cu acest escroc ordinar sa-i plantez in cap toata mierea! Marius Toni.

      Ștergere
  14. Nu va suparati ca va intreb 2 lucruri:
    - de ce anume ati cumparat direct 10 kg de miere daca nu erati sigur ca este pe placul d-voastra ??
    - ati gustat mierea inainte de a o cumpara ? V-a placut ?
    - daca singura obiectie este ca mierea a facut 'bulgari de zahar'...pentru mine asta nu inseamna ca nu e miere naturala: incercati d-voastra sa adaugati la un borcan de miere un sirop de zahar, sa vedeti ca nu acel zahar nu se mai intareste niciodata
    - la mierea poliflora este normal sa se formeze cristale datorita raportului fructoza / glucoza, ceea ce nu trebuie sa se intample la mierea de salcam care nu va cristaliza in timp.
    - mierea are un continut bogat in zaharuri naturale...iar daca veti duce o mostra din acea miere la analize (de exemplu la I.C.D.A in Bucuresti), veti putea cere analiza acestui raport Fructoza/Glucoza si a zaharului invertit, care alaturi de analiza polenica va certifica daca este vorba de miere naturala.

    Sigur ca puteti oricand sa schimbati marfa cumparata...mai ales ca ati cumparata direct de la un apicultor, si nu din supermarket, puteti sa va adresati dl Crainiceanu si sa-i spuneti ca nu sunteti multumit, si eventual sa va alegeeti alt sortiment de miere....dar de aici pana la insulte si amenintari.....e o cale pe care eu personal nu o pot intelege.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte mai cumparasem de la el un borcan de 1 kg si parea om serios, apoi m-am intalnic cu el la o benzinarie sa imi dea cele 10 kg, stiind ca de la el am cumparat in trecut miere buna, apoi acasa am avut surpriza sa constat cu stupoare ce era in recipient. De vreme ce umbla cu asemenea lucruri nu vad de ce ar trebui sa mai purtam respect fata de el, apoi eu sunt consumator de miere de foarte mult timp si imi dau seama cand e vb de zahar sau de cristalizare mierii....

      Ștergere
  15. Wilhelm Tartler miereecologica.ro (jud Sibiu)
    Dansul produce si comercializeaza miere ecologica, cremoasa, exceptionala (testat cam 6 kg pana acum - diverse tipuri) la un pret imbatabil. Singurul inconvenient pentru mine (locuiesc in Timisoara) e reprezentat de taxele de transport... Daca locuiti in zona Sibiului nu ezitati sa comandati de la dansul.

    RăspundețiȘtergere
  16. Confirm si eu calitatea mierii dl. WILHEM TARTLER, care este si unul din initiatorii Asociatiei de produse ecologice din zona Sibiului, si are o miere foarte bune, si este printre putinii apicultorii care au reusit sa promoveze clientilor "mierea crema" - dintr-un amestec de miere poliflora de fanat cu miere de rapita, cu o aroma deosebita.
    Pretul poate ca este ceva mai mare, dar ca la orice produse, trebuie sa ne invatam ca un pret mai mare reflecta de cele mai multe ori o mai buna calitate / un ambalaj mai special / un procedeu de fabricatie mai scump...sau o munca facuta cu pasiune, as spune eu, ...o miere "pour les connaisseurs".

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu am cumparat de la stupina Perieti, Ialomita, de pe site-ul lor www.mierepenet.ro. Recomand mierea lor, este foarte buna. Comenzile sunt livrate rapid, a doua zi a sosit comanda. Mi-a trebuit mierea pentru un tratament, iar in mierea din supermarket nu prea am incredere. tel lor 0766.247.594

    RăspundețiȘtergere
  18. Miere din Ardeal naturala de la cine sa cumparam?

    RăspundețiȘtergere
  19. Si in lista pe care eu am inceput-o mai sus sunt mai multi apicultori din Ardeal, mai ales ca arealul "Ardeal" e foarte vast, cred ca puteti gasi mai multi apicultori seriosi - in toate judetele si localitatile din ARDEAL. De fiecare data cand merg cu masina in diferite zone ale tarii, urmaresc cu atentie curtile caselor si livezile sa vad unde sunt amplasati stupii si va pot spune ca cea mai mare aglomeratie de pavilioane apicole - pentru deplasarea stupilor in pastoral - le-am vazut in aceasta IARNA in CHIBED - jud MURES, si alte sate pe drumul national 13A intre Sovata si Sangeorgul de PAdure. Apicultori seriosi - probabil in aceasta perioada plecati toti cu albinele la rapita, si care se vedea ca au investit in marirea efectivului de albine, dar si in a-si decora pavilioanele - care mai de care mai atractive.

    RăspundețiȘtergere