luni, 5 aprilie 2010

Frisca de miere, la Targul Verde din Cluj


Frisca de miere a fost produsul nostru "vedeta" la Targul Verde de la Cluj, desi inventia nu ne apartine noua. Avem norocul sa colaboram cu un centru de nutritie din CLuj, magazinul Casa Bio, iar cele 2 doamne care conduc acest magazin, pe langa faptul ca-si dedica cu adevarat timpul clientilor, isi fac timp si pentru a-si alege furnizorii "pe spranceana". Astfel dupa vizita la Blaj,la fabrica de miere, ele au inventat "frisca de miere". Produsul era sub ochii nostrii dar noi nu am stiut sa-l prezentam sub o forma comerciala clientilor. Alina Varadi e cea care a numit "frisca de miere", ceea ce noi numeam "spuma de miere" si o dadeam la producerea tuicii.
Pentru cei care nu-nteleg deloc ce e cu frisca de miere, le explic acum: este acea spuma cu impuritati de ceara, polen, propolis, cantitati mici de laptisor de matca si de venin de albine, adica tot ceea ce ramane dupa filtrarea mierii, cu un gust si o aroma ca atunci cand mesteci un fagure proaspat din stup. Este produsul cel mai bogat in enzime si vitamine, tocmai prin aportul de polen, propolis si chiar si mici resturi de la albine, care nu le gasiti in mierea perfect filtrata.
Frisca de miere este "la creme de la creme", ca sa zicem asa.
Deocamdata gasiti acest produs, doar in magazinul Casa Bio din Cluj, de pe Republicii nr. 5
Pentru cei care cauta produse naturale 100%,cu un aport bogat in vitamine, minerale, si care ii ajuta la intarirea sistemului imunitar, le recomand frisca de miere tocmai pentru ca aceasta contine doza perfecta de miere, propolis, polen si laptisor de matca. IAr daca cumva, nimeriti si ceva resturi de albina, sa stiti ca sunt intentionat lasate, tocmai pentru ca pot contine venin de albine si nectarul cu care se hranesc albinele, iar faptul ca sunt deja macerate in miere, le fac sa fie usor comestibile.
Pentru cei care deja au gustat frisca de miere, ii invit cu placare sa le spuna parerea si celorlati.

3 comentarii:

  1. HRISTOS A INVIAT!

    vreu si eu, mai ales pt copii, pt torturi, imi inchipui ce bunatate este!
    eu cumpar de la magazinul plus ori bila , numai miere apidava, nu comercializati aceasta frisca si aici? scrieti continutul pe o eticheta agatatoare mai mare de fiecare borcan legata si sigur se va vinde...
    daca ai timp poate imi faci o vizita eu te am adaugat la mine, te citesc de mult, avem acelasi nume!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dementiala, pacat ca se terminase cand am vrut si eu sa cumpar, dar recuperez cu proxima ocazie care sper sa fie cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Clara,
    Ai dreptate, blogul tau merita citit. Este cu adevarat un blog despe lucrurile facute cu pasiune.
    Frisca de miere e un produs mult prea special....care il facem in cantitati limitate, astfel ca nu am putea sa umplem rafturile tuturor magazinelor din tara, si nici nu cred ca produsul s-ar vinde singur. Tocmai de aceea dorim sa-l vindem doar pe magazinele specializate - bio, care vor putea sa ofere produsul la degustat, si unde exista in permanenta o persoana care sa explice clientilor ce inseamna frisca de miere, cum e facuta si de ce e mai speciala ca o miere filtrata. O sa va anuntam unde se va putea gasi in Bucuresti, odata ce vom gasi un colaborator potrivit.

    RăspundețiȘtergere