duminică, 2 mai 2010

Miere cu seminte - sursa de minerale

Fiindca am vazut la magazinul Casa Bio un produs deosebit, care se poate pregati foarte usor in casa, vreau sa vi-l recomand: miere cu seminte, un cocktail natural care va ofera o sursa de minerale, si nu numai.
Semintele ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia noastra zilnica datorita continutului lor de magneziu, seleniu, calciu, etc. Foarte multe firme fac reclama diferitelor batoane cu seminte, cereale si miere, insa acolo vorbim de un produs prelucrat industrial. Eu va recomand sa incercati sa le inlocuiti cu produse naturale. Semintele trebuie sa fie consumate in stare naturala, neprajite. Puteti folosi:
-seminte de floarea-soarelui- o importanta sursa de vitamina E, B1, B5, magneziu, seleniu si fosfor,
- seminte de dovleac foarte bogate in magneziu, recomandate impotriva parazitiilor intestinali,
- seminte de susan, are un continut bogat in Cupru, Managan, Magneziu si Calciu si ajuta la stimularea organelor sexuale
- semintele de canepa sunt unele dintre cele mai nutritive alimente (vi le recomand pe cele de la firma Canah, fiind recomandata in special vegetarienilor, pentru ca inlocuiesc cu succes lipsa proteinelor de origine animala.
Tocmai fiindca aceste seminte sunt crude, neprajite, cumva mai fara gust, si chiar putin uleioase, eu le recomand sa le consumati amestecate cu mierea, care ajuta sa fie mai usor digerabile si asimilabile de catre stomac, iar vitaminele si enzimele din miere ajuta la asimilarea mineralelor din seminte.
Si la sfarsit o sa va spun un secret aflat de la un medic apiterapeutic deosebit (dl. doctor Stangagiu), daca doriti sa consumati si propolis in forma bruta, cea mai buna combinatie este cu seminte de oleaginoase, tocmai fiindca uleiul vegetal continut de seminte este singura modalitate de dizolvare a propolisului brut, care altfel se lipeste de dinti. Deci puteti face un coktail cu miere propolis si seminte, iar in felul acesta pe langa aportul de vitamine si minerale, propolisul ajuta la detoxifierea organismului, si la intarirea sistemului imunitar.
Sper sa alegeti aceasta varianta naturala in locul pastilelor de tip vitamine si minerale, care indiferent ce contin, sunt produse prelucrate.

6 comentarii:

  1. multumim pentru sfaturi , sunt pretoiase!
    si eu cumpar seminte de canepa.
    o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna.

    Felicitari pentru blog. As avea cateva intrebari:
    - propolisul ameastecat cu miere este in forma bruta. se cumpara propolis si in acest fel?
    - in weekend am sa merg la targul din bucuresti - ai putea sa spui cum se numeste firma tatalui tau? Vei fi prezenta la targ?
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,
    Propolisul se gaseste si in forma bruta, dar atentie, multi apicultori vand niste bulgari de propolis, care e un amestec de ceara cu propolis si care nu se recomanda a se consuma ca atare, fiind greu digerabila si asimilabila de catre organism.
    Tocmai din acest motiv, acest fel de propolis se prepara ca si tinctura in alcool, pentru ca in felul acesta se extrag toate principiile active din propolis, si poate fi mult mai usor incorporat in diferite retete cu miere, sau consumat ca atare pentru uz extern.

    Ideal este propolisul brut adunat cu ajutorul unei plase culegatoare, si care se prezinta sub forma unei pulberi foarte fine, ca nisipul.
    Din pacate putin apicultori culeg astfel polenul.

    Da, cu siguranta voi fi prezenta la targ, la standul firmei Apidava, impreuna cu sotul si cu tatal meu. Ei sunt cu partea de apicultura, eu cu partea de promovare a produselor ;)

    Va asteptam cu drag, si speram sa tina vremea cu noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doresc o reteta cu seminte de dovleac pentru ca sa scap de lamblii, i-mi apar la fiecare analiza chisturi de lamblii. multumesc anticipat

      Ștergere
  4. semintele de susan macinate si amestecate u miere pot fi pastrate intr-un borcan pt mai mult timpsau trebuie neaparat consumate proaspete?

    RăspundețiȘtergere
  5. multumim pentru sfaturi , sunt pretoiase! si eu obisnuiesc sa consum

    RăspundețiȘtergere