joi, 16 septembrie 2010

Comentarii si pareri despre reteta d-nei Tatoiu

Dimineata cand ma trezesc sotul meu are obiceiul sa deschida televizorul, probabil ca sa ma oblige sa ma trezesc si eu ;) desi nu prea reuseste, fiindca desi nu manac mult...dorm foarte mult.

Saptamana trecuta intr-o dimineata la emisiunea "'Neata cu Razvan si Dani" pe Antena 1 am avut placerea sa vad ca au abordat cu mare seriozitate tema apiterapiei, si drep urmare au avut ca invitati speciali pe d-na doctor Cristina Mateescu - director la Institutul de Cercetare si Apiterapie, si d-na Tatoiu - care a testat pe propria piele o reteta "babeasca" cu produse apicole, cu care a reusit sa se vindece de cancer.(vezi aici postarea despre Reteta d-nei Tatoiu).

Mi-a placut foarte mult ceea ce au vorbit ele, d-na doctor Mateescu a punctat din punct de vedere medical beneficiile consumului de miere si mai ales necesitatea inlocuirii zaharului din alimentatie cu mierea, dar a explicat foarte pe larg si beneficiile celorlalte produse apicole ale stupului de la ceara de albine folosita in cosmetice, pana la veninul de albine, laptisorul de matca dar si "larvele"=puietul albilelor care este si el folosit in diferite tratamente apiterapeutice.

Ca sa va fac un rezumat mai pe scurt, pot sa va spun ca d-na doctor a specificat ca mierea nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa, si consumul de miere nu poate sa ne aduca decat beneficii pentru starea generala a organismului, insa atunci cand mierea este insotita si de polen putem spune ca facem cu adevarat o cura benefica pentru ficat.
S-a mentionat si faptul ca mierea ajuta foarte mult la stimularea muchiului cardiac, si ca mierea de salcam in special poate fi folosita in cantitati mici chiar si de catre diabetici, avand un aport mai mare de fructoza, ceea ce face ca indicele glicemic sa creasca foarte incet.

Mie una mi-a placut faptul ca a venit si a punctat un specialist clar si la obiect ceea ce multi considerau ca era doar o reteta "babeasca". Am observat ca multi o critica acum pe d-na Mateescu, si mai multi pe d-na Tatoiu, dar eu consider ca e vorba doar de faptul ca privesc lucrurile dintr-o perspectiva gresita (ca sa nu spun ca sunt invidiosi), si nu inteleg ca ideal ar fi sa se vorbeasca mai mult la televizor de o alimentatie corecta, si atunci nu s-ar mai inghesui lumea la rafturile cu Cola,tigari si alimente de import, si ar avea de castigat toti producatorii -agricultorii romani.

Toti trebuie sa invatam sa promovam produsele noastre romanesti, si mai ales cele din agricultura, ca clientii din afara umbla cu limba scoasa dupa produsele alimentare facute la noi in tara.

Un comentariu:

  1. Sint un naturoterapeut pregatita in alta tara si am o virsta aproape de toamna.In tara mea faceam cu totul altceva dar nu asta este important.Imbratisez cu toata caldura sufletului meu iesirea in prima linie a d-nei Dr. Cristina Mateescu si a d-nei Tatoiu cu trezirea fiintei umane si a medicilor mai cu seama la importanta sanatati noastre prn metode la indemina oricui cu o mare eficienta fara a crea bogatii pe spinarea celor suferinzi. Se pare ca domni medici si-au uitat juramintul depus si s-au luat dupa lumea intereselor ,de consum ne justificat si a acumulari de bogati mai mult decit necesarul. Stimati oameni din toate domeniile de activitate v-ati intrebat vreo data daca toate bogatiile vi le duce apa ce mai ramine sa va reprezinte?Oare nu sintem la fel ca oricare pensionar,somer,cersetor,neputincios,nenorocos care in profuzimea lui este o fiinta umana si care azi poate infrunta si o grea problema de sanatate.Durerea si suferinta este la fel pentru toti.Aceste terapi sint complementare si este important sa existe colaborarea medicului cu terapeutul,care nu este un medic, ceea ce sta in competenta terapeutului este sa fie un bun indrumator,educator, practician, sustinator al persoanelor cu probleme de sanatate si nu numai prin procedurile cunoscute si fiind autorizat ca profesionist in acest domeniu. Cu o mare durere in suflet doresc sa exprim dezamagirea mea referitor la spitalul oncologic CLUJ. In perioada concediilor bolnavi au fost lasati doar cu medici rezidenti fara nici un tratament medicamentos si mai ales psihologic de care au mare nevoie. Un medic de la radioterapie sa exprimat cumnatei mele ca are 30%sansa de a raminea pe masa de terapie(se poate verifica fiindca a fost pusa sa semneze pt. refuz)repet luna august.Ma intreb cine este responsabil pentru un asemenea comportament cu bolnavul?care este clar ca nu mai are curajul sa se expuna radioterapiilor.Cred ca toti responsabili au infatisarea unui STRUT.Si atunci multumim si toata admiratia, deplin acord acestor doua persoane si celor ce dezbat si au dat trezire acestei realitati foarte importanta,dureroasa,care poate este o minune, un miracol ca au aparut in dezbatere.O energie Divina doreste salvarea fiintei umane pe caile cele mai simple si naturale in care Divinul isi manifesta toata puterea lasind distrugeri si pieiri tot ceea ce fiinta umana a construit cu interese ce nu apartin iubiri.

    RăspundețiȘtergere