luni, 19 aprilie 2010

Spuma de miere cu propolis, polen si laptisor de matca


Desi am prezentat saptamana trecuta "Frisca de miere"-produsul vedeta de la targul Verde de la Cluj, revin saptamana aceasta si cu o poza efectiva a produsului.
Dupa cum se vede si in poza, mierea este sub forma de spuma alba la culoare, spuma care se ridica la suprafata mierii, sau ramane pe vasele de extractie. Aceasta de spuma contine si cele mai multe impuritati de la albine, adica miere amestecata cu ramasite de faguri, propolis, polen, laptisor de matca scurs din celulele de puiet, continand chiar si cantitati mici de venin de albine, in masura in care in miere s-a strecurat si resturi de albine, care contin acea pungulita de venin de albine. Toate acestea echivaleaza cu mestecatul unui fagure direct din stup, care contine miere, propolis si unele celule cu laptisor de matca.
Acesta este un produs cu un continut foarte ridicat de enzime si vitamine, si are o valoarea apiterapeutica mult mai intensa decat mierea simpla filtrata, sau propolisul pur si polenul pe care stomacul le digera greoi si nici nu le poate usor asimila.
Recomand tuturor apicultorilor, spuma aceea cu impuritati de la albine care o dau la o parte, si o arunca sau o folosesc la rachiu, sa o filtreze printr-o sita mai mare, si sa o ambaleze. Are un gust deosebit de bun, si clientii sunt foarte receptivi, doar unii mai sensibili dau la o parte cate un "piciorus" sau "aripa" de albina...;)
Este sanatate curata...la borcan !!!

10 comentarii:

  1. Sanatate curata si delicioasa, ce rau imi pare ca m-am trezit si eu duminica sa-mi iau, cand nu mai era :(( Dar si mierea de merisoare e dementiala :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut!

    In ce magazine bucurestene se gaseste bunatatea asta, asa de apetisant descrisa?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Saptamana viitoare urmeaza sa livram si la magazinul Natura Food din Bucuresti. Deocamdata e prima livrare, si urmeaza sa vedem cum se va vinde. Tot acolo o sa gasiti si vinul cu miere si specialitatile de miere crema de mana de padure si cimbrisor. In marile retele probabil nu va fi niciodata, pentru ca produsul nu face rulaje incat sa acoperim taxele de raft. Acest produs merita drumul pana la magazin.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu putem cumpara acest produs de la dvs. direct?

    RăspundețiȘtergere
  5. Doar de la targuri puteti cumpara. Vom fi la Bucuresti in 8-10 Aprilie la Targul de Miere

    RăspundețiȘtergere
  6. laptisorul de matca nu se extrage din celulele de puiet ci doar din botcile matcilor si vine extras la nu mai mult de 72 de ore de la inceperea hranirii larvei{a 5/a - zi7/8 zile de la stadiul de ou}}...nu poti amesteca un fagure cu larve si sa spui ca e plin de laptisor de matca...mierea se extrage intr-un fel, propolisul si polenul in alt fel iar laptisorul de matca se extrage cate putin a 3.a zi de la punerea larvelor in cresa...laptisor de matca nu exista la puietul normal decat 3 zile...ouale sunt toate identice.exceptand cele de masculi{nefecundate}...hrana diferita face ca din acelasi ou sa iasa ori albina ori matca...si inca ceva ...nu este recomandat consumul excesiv de laptisor de matca... si mai spuneti ca produsele cu laptisor de matca trebuie pastrate in frigider si ferite de lumina pt ca este fotosensibil

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, probabil exprimarea mea nu a fost atat de clara si de tehnica, si da e posibil ca in aceasta spuma sa fie si resturi de larve de puiet, insa ea fost in prealabil filtrata grosier si mixata.
    Intradevar hrana este cea care face diferenta intre albina sau matca, de aceea este atat de pretios laptisorul de matca, fiind considerat un regenerant celular natural deosebit, insa nu prea vad cum poate cineva consuma in mod "excesiv" fiind vorba de cantitati mici care se recolteaza si se comercializeaza tot in cantitati mici.
    Doar Laptisorul de matca in stare pura trebuie pastrat la frigider, odata adaugat in miere...mierea e cel mai bun conservant pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua,
    O sa aduceti acest produs si la targul din septembrie 2011 Bucuresti?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa facem o recapitulare - ne sunt propuse spre consum:
    - "spuma care se ridica la suprafata mierii" adica resturi care in mod normal se pierd sau se trec in cazanul de tuica.
    Deasemena domnisoara ne spune ca:
    - "spuma contine si cele mai multe impuritati de la albine" (intrebare - este cineva dintre entuziasti care stie cum arata un bidon cu miere in care s-au ridicat impuritatile - va garantez ca nu are nimic in comun cu ce este in borcanul din poza - noroc ca intre timp cineva a sesizat vastitatea cunostintelor domnisoarei si a mai dres busuiocul in final
    -"laptisor de matca scurs din celulele de puiet"- vise domnisoara , vise
    - "Toate acestea echivaleaza cu mestecatul unui fagure direct din stup, care contine miere, propolis si unele celule cu laptisor de matca" - aici iar tocam cuie.
    - in titlu se da ca sigura informatia ca spuma contine venin pentru ca apoi sa se schimbe povestea si sa precizeze ca doar "in masura in care in miere s-a strecurat si resturi de albine" vom gasi venin in ea.
    Ce ar fi daca s-ar oferi spre vanzare o bucatica de fagure (de la mama lui) in loc sa primim "resturi" la pret de astronomic?

    RăspundețiȘtergere
  10. Sigur ca dl de mai sus, are perfecta dreptate. Putem consuma direct o bucatica de fagure si vom avea parte de toti nutrientii si enzimele din miere.
    Insa, atunci cand un apicultori vinde fagure, va vinde fagurii plini cu miere, frumosi capaciti, insa va lasa la o parte fagurii cu pastura, cu puiet- unde este si laptisorul de matca...si cu siguranta nu vom gasi in acel fagure nici o urma de venin de albine.

    Asa cum la paine, s-a dovedit acum dupa multi ani ca taratele care se aruncau la animale, sunt de fapt foarte bune pentru organismul uman, asa si in procesul de extractie al mierii...e posibil ca si resturile sa fie benefice pentru om.

    Sigur ca unii au idei preconcepute...si considera ca "resturile" nu-s de nici o treaba...tocmai de aceea e bine uneori sa plecam urechea si la alte idei. Nu eu am fost cea care am descoperit calitatile "spumei de miere" ci o persoana pasionata de medicina alternativa (care si ea promoveaza de cativa ani in randul medicilor - utilizarea cocktailurilor apicole in diverse tratamente), si care a prezentat aceste "resturi" medicilor cu competente in Apiterapie, si toti au imbratisat aceasta abordare.

    Putem combate....sau putem testa produsul!!!

    RăspundețiȘtergere