luni, 21 februarie 2011

Targ pentru un viitor sanatos -Cluj, 26-27 Martie

Weekendul care urmeaza vom fi la Cluj la primul targ apicol organizat la Cluj:
"Targ pentru un viitor sanatos"

Programul targului este:
Sambata 8.00-18.00
Duminica 9.00-16.00


Locatie targ Cluj: Casa de cultura a studentilor (centrul orasului)

Ma bucur foarte mult ca anul acesta targurile de miere au aparut ca "ciupercile dupa ploaie" pentru ca acesta e cel mai bun semn ca apicultura poate deveni un business rentabil pentru apicultori.

Weekendul acesta am fost plecata la Campina la Targul Mierii si am ramas surprinsa de afluxul de oameni care au vizitat targul si nu doar din Campina, ci si din Ploiesti si Bucuresti.

Targul de la Campina pe langa partea de vanzare utilaje/ echipamente miere si specialitati apicole pentru consumatori, a gazduit si un Concurs de degustare miere
si sunt foarte incantata ca am obtinut 2 premii:


1) DIPLOMA MIERE - SPECIALITATE: Locul 2

2) DIPLOMA MIERE CREMA: Locul 2

Concursul a fost de stul de strans fiind in jur de 5-7 probe pe fiecare sortiment si fiecare dintre apicultori si-a trimis "la creme de la creme" ca sa spun asa.

Ce m-a bucurat pe mine este ca romanii incep sa guste tot mai mult farmecul la o miere- crema (cristalizata controlat), precum si a specialitatilor mai rare de miere: miere de mana de padure, miere de cimbrisor, miere de zmeura, miere de menta, de sulitica si multe alte sorturi de miere "unicat" care doar unii apicultori le obtin in cantitati foarte mici, si trebuie sa fii un cunoscator rafinat ca sa le apreciezi la adevarata lor valoare.

Tot ca si Specialitati deosebite de miere am oferit la degustat (si vom face acelasi lucru si la Cluj) 5 sorturi de miere speciale din tari ceva mai calde:
- miere de portocal
- miere de eucalipt
- miere de castan
- miere de lamai
- miere de lavanda
- miere de brad

Deci, v-am oferit cateva motive in plus sa ne vizitati la targul de la Cluj, si am pastrat pentru final o surpriza placuta pentru cunoscatorii: VOM AVEA SI FRISCA DE MIERE!!!!

4 comentarii:

  1. Daca vii la Bucuresti fara frisca de miere te mananc! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, insa putine sunt targurile care sunt cu adevarat si bine pregatite. Mie unul cel de la Campina si cel de la Blaj mi se par cele mai reusite. Vom vedea ce va fi la Cluj. Sper sa fie bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va dau dreptata in legatura cu cel de Campina - de la an la an a fost tot mai reusit- si le transmit pe aceasta cale felicitari organizatorilor pentru perseverenta cu care il organizeaza an de an de 6 ani, desi in primii 2 ani era un targ foarte micut si fara mari succese.

    Despre cel de la Blaj ii las sa comenteze pe cei obiectivi - neimplicati, dar despre cel de la Cluj am cateva cuvinte de incurajare si apreciere:
    - ma bucur enorm ca cineva si-a luat raspunderea de a organiza un astfel de targ de miere la Cluj, pentru ca e un oras cu un mare potential din punct de vedere al clientilor, dar este si o zona cu multi stupari: Cluj, Zalau, Bihor care au nevoie de un targ apicol cat mai apropiat de ei.
    - organizatorii merita felicitati pentru efortul depus si incurajati sa aibe vointa si ambitia sa-l continue an de an, chiar daca nu toate comentariile sau reactiile vor fi pozitive....Nu-i poti multumi niciodata pe toti.
    - clujenii merita sa aiba posibilitatea de a cumpara produse direct de la producatori, in felul acesta incurajandu-i si pe acestia din urma sa se dezvolte.

    Eu le-as propune clujenilor (si nu doar lor) sa fie "regionalisti" si sa incerce sa cumpere si sa consume cat mai multe produse facute in zona lor, pentru ca astfel vor pune un umar mic la o economie zonala mai buna.
    Iar daca noi toti romanii am fi mai nationalisti cu privire la produsele consumate, am avea mai mult de castigat.
    Chiar daca si eu promovez uneori produse aduse din import, le promovez in masura in care nu gasesc produse romanesti la fel de bune, sau de acel tip, dar sincer, am mereu acest gand in subconstient cand cumpar ceva, si cred ca de aceea si citesc mereu etichetele ca sa vad unde sunt facute produsele.
    Propun sa va si fac o lista de recomandari "romanesti" si voi sa completati acesta lista

    RăspundețiȘtergere
  4. bafta multa la targ! sper sa aveti vreme buna si sa vina lume multa, ca pana acum la cluj vremea nu a fost grozava!

    RăspundețiȘtergere