Cel mai mare atuu este acela ca mierea este un produs in legatura cu care nu esti nevoit sa minti. Nu trebuie gandite nici un fel de strategii de marketing prin care sa adaugi valoare produsului, pentru ca mierea in sine are o valoare reala (re)cunoscuta din vremuri antice.
Nu trebuie sa inventezi motive ca sa convingi pe cineva ca mierea e buna la “asta” sau la “asta”, pentru ca e vorba de un produs 100% natural, nu doar cu “90% sau x% ingrediente naturale”. Toate beneficiile care se spun ca le are consumul de miere asupra organismului uman sunt reale, si dovedite de foarte multe Institutii Internationale care se ocupa de studii apiterapeutice.
Una e sa vinzi carne, lapte sau orice alt produs alimentar de baza, si alta e sa vinzi miere. Vorbim de un produs care nu satisface doar o necesitate de moment – foamea-, ci urca cu un nivel mai sus in piramida nevoilor alimentare.
Mierea reprezinta pentru multi un produs de “lux” (mai ales datorita costului ridicat), dar mai ales un produs bogat in vitamine, enzime, minerale, si care ajuta organismul sa se mentina sanatos. Sa nu uitam de restul produselor din stup: polen, laptisor de matca, propolis, pastura, care toate sunt produse “medicament”.
Dezavantajul acestei egalitati miere=medicament este acela ca oamenii vor fi tentati sa consume miere doar atunci cand sunt bolnavi, sau vor sa previna diferite afectiuni, uitand sa include mierea in alimentatia lor zilnica.
Insa tocmai datorita faptului ca mierea are atat de multe beneficii asupra organismului, este datoria noastra sa i le punem cat mai bine in evidenta, astfel incat omul sa nu uite ca are la indemana lui zilnic un remediu 100% natural care previne si ajuta la vindecarea multor afectiuni.
Se pare ca, la fel cum oamenii sunt contienti de efectele nocive ale fumatului dar procentul celor care fumeaza ramane constant, « axioma » ramane valabila chiar daca e vorba de efecte benefice, adica : desi lumea e constienta de efectele curative ale mierii, procentul celor care consuma miere ramane constant.
De acord cu dumneavoastra in marea majoritate-a postarilor,mai putin cu predarea mieri catre procesatori.
RăspundețiȘtergereDin punctul meu de vedere pretul la achizitia de miere de la stupari e o mizerie,in nici un caz:ca mierea de la stupari ar fi depistata,a fi cu probleme,(recomand modificarea acelui paragraf)Consumatori pot cere stuparului de la piata analiza mieri,fara rusine.
sa nu fiu chiar un anonim.
valy
Buna Valy,
RăspundețiȘtergereiti multumesc pentru interes si ma bucur ca am ocazia sa vorbesc cu persoane care chiar cunosc unele dintre problemele apicultorilor. Fiindca nu am vrut sa ma lungesc aici cu comentariile, am preferat sa fac un post nou legat de problemele care le-ai ridicat tu, cel numit: "Despre pretul mierii vrac".
Nu am pretentia ca parerile mele sunt corecte, cu siguranta sunt in primul rand subiective, exact asa cum sunt ale oricui, dar e bine ca putem vorbi deschis despre aceste subiecte. Te invit sa citesti acel post si poate imi spui ce parere ai tu.
Costul ridicat care-l invocam nu este la producator doamna scumpa.
RăspundețiȘtergerePreturile de producator au ramas aceleasi de 2 ani de zile...
procesatorii sunt cei care " reclama " cursul euro.
Consider ca SINGURUL " atuu " al producatorului este acela ca isi poate face "reteaua" lui proprie care s-o alimenteze cu Miere.
Acei oameni pe care teama de E-uri ii opreste sa cumpere din magazin Mierea.
Asta-i atuu-ul producatorului....SINGURUL
Din pacate nu prea intelege nimeni din comentariul dvoastra in cine vreti sa aruncati de fapt cu noroi: in procesatori sau in producatori?
RăspundețiȘtergereOricare din variante nu va face cinste.
Eu evit sa fac generalizari, si supozitii fara fond despre alti procesatori sau apicultori, si va invit sa faceti la fel pe viitor.
Desi dvoastra ati facut referire la o asa zisa "reteta proprie" a producatorului, eu o sa va raspund din punct de vedere al procesatorului Apidava, si o sa va spun singura noastra reteta, pe care o aplicam cu succes de 18 ani:
- colaboram doar cu apicultori seriosi, pentru simplul motiv ca si noi suntem seriosi si nu ne permitem sa facem rabat de la calitate. Ii respectam pe ei si munca lor, ne ajutam reciproc,...si lista ar putea continua.
Cam astea ar fi ingredientele unei "retete de succes".
Insa cum bine parafraza cineva o zicala pe acest blog: "acra-i mierea cand ...."