marți, 13 octombrie 2009

Despre Luna de Miere


Fiind primul meu articol despre miere, si tinand cont ca tocmai m-am bucurat vara aceasta de dulceata zilelor din "Luna de miere", m-am gandit sa va transpun povestea denumirii de "luna de miere", asa cum am gasit-o si eu cautand pe internet.
Se pare ca aceasta denumire isi are originile intr-un obicei vechi de 4.000 de ani, din Babylon, care spunea ca dupa casatorie sotul trebuia sa bea "mead" (o bautura pe baza de miere) pentru fertilitate, si cum calendarul era bazat in vremea aceea pe ciclurile lunare, acea perioada s-a numit "luna mierii", de unde in zilele noastre denumirea de "luna de miere"
Pentru a pastra o aroma din vechea poveste, eu am decis ca la nunta mea sa ofer drept cadou nuntasilor: borcanase cu miere si nuca si cate o sticluta de vin cu miere. Invitatii au fost complet indulciti si la propriu si la figurat, ca ne-au laudat tare mult cadourile, si unii dintre ei ne-au facut "comenzi speciale" dupa nunta, din aceste delicatesuri cu miere.

5 comentarii:

  1. Ma bucur ca sunt primul membru al acestui blog. Sper sa fie interesant si sa contina cat mai multe informatii de interes general si nu numai! Sunt consumator de miere si am gustat si eu din Luna de miere! Mult succes !!! mai pove.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu putem face elefantii mai mari si mai buni, nici desertul mai pustiu si nici mierea mai dulce si mai savuroasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Superba ideea. Mi se pare cea mai interesanta si mai personalizata marturie. Mai mai ca-mi pare rau ca nu te cunosc si n-am participat la nunta ta :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Un premiu virtual gasesti aici ( http://cutiameacuvise.blogspot.com/2009/10/premiu.html ) Pentru originalitate :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Lipo,
    Sunt asa de noua in "itele" blogurilor ca nu stiu nici unde trebuie sa-ti multumesc pentru premiul virtual, nici cum sa fac sa fiu instiinta pe email cand primesc comentarii pe blog. Silly me!
    Dar din ce am citit pe blogul "cutia mea cu vise" (superb nume) te pasioneaza lucrurile facute manual. Si eu am facut aceste borcanase cu miere manual: nuca a fost din curtea noastra, iar mierea din productia tatalui meu.
    Nu-i nici o problema ca nu ai fost la nunta mea, cine stie, poate odata o sa mergi la o nunta si o sa primeste asa ceva, pentru ca am inceput sa fac asa ceva si pentru altii....si la fiecare "comanda" retraiesc emotiile de dinaintea lunii de miere.

    RăspundețiȘtergere