miercuri, 28 octombrie 2009

Produse recomandate cu miere

Ma bucur enorm sa vad ca lumea imi viziteaza site-ul si mi-e ciuda ca nu am si eu timpul necesar ca sa citesc ceea ce scriu altii. Inca incerc sa descalcesc "itele" de administrare ale unui blog, si credeti-ma mi se pare greu :((
Dar fiindca tot spun sa consumati miere, vreau sa va impartasesc cateva dintre preferintele mele in materie de produse apicole. Unele imi plac la gust, altele le consum pentru ca stiu ca imi fac bine.
Ce cumpar eu cand merg la un targ de miere?
1) Capaceala din faguri e pe locul 1 pentru mine (in cutie plastic, sau borcan) este ceea ce apicultorul desprinde cu un cutit special de pe ramele de faguri inainte sa-i puna in centrifuga, ca sa poata extrage mierea din fiecare celula. Imi plac pentru ca nu contin atat de multa miere ca fagurii, dar prin mestecare profit de toate enzimele si vitaminele pe care albinuta le incorporeaza in acele capacele de ceara, care acopera celula de miere.
2) Fagurii cu miere, care desi sunt mai bogati in enzime si vitamine decat capaceala, mie nu-mi plac asa de mult ca e prea multa miere dintr-o data. Dar daca am, mananc 2-3 lingurite pe zi din el, mai ales ca stiu ca mestecarea acestor faguri cu miere ajuta la curatarea cavitatii bucale, prevenind formarea aftelor, si sangerarea gingiilor.
3) Miere cu granule de polen. Daca nu gasesc aceasta combinatie gata preparata, mi-o fac eu singura acasa si o consum obligatoriu cu iaurt: o lingurita la un iaurt mic, si ar trebui sa stea cateva ore. Motivul pentru care eu le consum cu iaurt este acela ca polenul are o membrana pe care stomacul nu poate intotdeauna sa o descompuna, astfel ca exista riscul sa inghit polenul fara nici un efect. Polenul in combinatie cu mierea se recomanda in combaterea anemiilor, iar cum eu sunt anemica de cand ma stiu, cu lipsa de Ca,Mg, Fe, prefer tratamentele naturiste.
Un sfat ca de la cineva patit deja, chiar daca sunteti anemici, sau copii sunt anemici, si racesc usor, evitati la maxim injectiile cu vitamine. Exista riscul ca de la aceste injectii sa faceti flegmon la sold, care trebuie operat,necesita spitalizare, si rana se inchide greu si ramane cicatrice pe viata. Eu nu am stiut asta, si am avut de suferit.
4) Miere cu nuca (intreaga sau macinata) mie imi place la nebunie. Am mai primit din Croatia si un borcan cu nuca, migdale, alune, si smochine...un deliciu.
5) Ultima data am gasit la un targ miere cu gutuie (data pe razatoare si adaugata la miere, dar atentie gutuia lasa multa apa, astfel ca mierea se dilueaza si isi mareste volumul), insa mi-a placut enorm combinatia (chiar daca e foarte dulce) pentru ca altfel eu una nu pot consuma gutui pentru ca sunt prea grele la stomac.

Daca voi stiti alte combinatii delicioase sau sanatoase, va rog sa mi le impartasiti si mie, si celor care citesc acest blog.

11 comentarii:

  1. imi placi , te am descoperit decurand..., nu stiam atitea trucuri despre miere,

    eu urmaresc sa cumpar de la firma apidava, ce sti de ea , e firma buna???mi a placut de la ei... dar la cate cunostinte am eu in privinta mierii....

    acum te voi citi, am multe de invatat!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru cei care ma cunosc nu e nici un secret ca eu lucrez la firma Apidava inca de pe vremea cand compania nu era infiintata....daca asa ceva e posibil ;)
    Iar pentru cei care nu ma cunosc, ii lamuresc eu acum: am inceput sa invat despre miere din vremea cand abia mergeam la scoala, iar tatal meu incerca sa deprinda din secretele stuparitului.
    Povestea e mai lunga, insa concluzia este ca tatal meu conduce azi firma Apidava, iar eu cu mama mea lucram alaturi de el si de restul oamenilor din firma, pentru a transforma hobby-ul lui intr-un business de succes. El este motorul acestei afaceri -ca o locomotiva-, noi restul avem insa multe de invatat de la el.
    Deci, ca sa-ti raspund la intrebare, stiu cam tot ce se poate stii despre firma Apidava, si mi se pare normal sa le recomand oricand produsele, pentru ca stiu cat efort depunem toti ca sa alegem miere de calitate, iar aceasta calitate sa se pastreze mereu, in fiecare borcan de miere care ajunge la consumatorul final.
    Insa, repet ce am mai spus deja, nu voi ezita nici un moment in a recomanda si alte produse apicole ale altor firme, sau ale unor apicultori, daca le cunosc si am incredere in ele. Asta inseamna sa fii "fair play" in comert, dupa parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. doamne, peste cine am dat !!!
    va doresc mult succes din toata inima, in ceea ce faceti!!
    eu am 2 copii si de la 1 an le am administrat miere aprape in fiecare zi!!!, cand ramin fara miere merg la billa sau la plus si cumpar .

    acum un an , am dat tel acolo (parca din blaj este ) si am intrebat cat de naturala este,

    mi s a raspuns frumos, dragut , glas usor, m au ascultat ce am avut de spus... ce sa mai ? mi a catstigat increderea , mi am zis : nu stiu pina la urma cat de naturala este , dar simt ca nu sunt naiva!! - atit mi am spus eu insami!!!,
    uite ca acum sa dau peste tine.. si ce pozitie in firma!!!

    mai cumpar de la un var de al meu , dar nu prea sta prin tara, este plecat, cand nu mai am , merg pe apidava.

    ce ai vrut sa spui in: " ii lamuresc eu acum" pare cam ferma, ferma, ferma, eu te am admirat de cum am citit despre miere , acele trucuri interesante.
    nu stiu daca are vreo legatura dar eu sunt din valcea, si nu te cunosc, imi placi mult ce ai scris!!
    felicitari!! si iti voi recomanda blogul la cunostintele mele!!!
    alta firma de miere nu ma intereseaza, am mers prea de mult timp pe apidava si e ok!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Alina,
    Si pe mine ma cheama tot Alina ;), dar fiindca mi-a placut atat de mult sa port acea coronita de Regina Mierii (cum se poate vedea si in poza),am adoptat acest nick...chiar daca acest titlu a fost adjudecat unei domnisoare de 16 ani acum 2 ani, in cadrul unui concurs de frumusete organizat de noi la Blaj, cu ocazia aniversarii a 15 ani de activitate.
    Nu mi-am dat seama ca am fost asa de ferma...ai dreptate, pare cumva bataioasa afirmatia. Imi cer scuze...cred ca vroiam doar sa punctez ca nu am nimic de ascuns...sa nu creada cineva ca ma feresc sa spun cine sunt si unde lucrez.
    Iti multumesc ca ne acorzi increderea ta, si te rog oricand nu ezita sa ne atentionezi daca ti se pare ca produsele noastre nu se ridica la asteptarile tale...mai ales ca esti deja un consumator avizat.
    Eu iti multumesc pentru aprecieri si pentru sinceritate.
    Pe viitor astept sa-mi spui si mie si altora daca tu ai propriile trucuri sau retete cu miere.

    RăspundețiȘtergere
  5. doamne
    rad si imi pare bine , mult , nespus ,fara cuvinte....

    chiar m am alaturat prietenilor de pe acest blog " parca asa e titlul - prieteni -

    deci, m am inscris sa primesc informatii!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie imi pare bine ca incep sa am prieteni virtuali...e un sentiment nou, si foarte, foarte placut.
    Asa ca nu pot decat sa va multumesc la toti.
    Cat despre Valcea, am fost de cateva ori pe acolo dar mai mult intrecere, insa stiu ca in jurul orasului sunt zone foarte bune cu paduri de salcam, unde apicultorii merg primavara cu stupii. Tocmai fiindca sunt multi apicultori in acele zone, in general vanzarea de miere pe retelele de retail este mai scazuta fata de alte orase.
    Partea buna este deci, ca in zona aceea se face multa miere de salcam de o calitate deosebita.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu care tocmai voiam sa intreb daca mierea din comert este MIERE si nu facatura :D
    Chiar am cateva gutui pe care le tot impingeam pe masa dintr-un colt in altul. Mierea de rapita de la manastire e zaharisita deja, asa ca o sa cumpar un borcan special pentru reteta asta :D Si inca unul pentru mierea cu nuci :D
    Vaiiii, cat de mult ma bucur c-am descoperit blogul tau. Nici nu mai stiu cum de-am dat de el, dar chiar nu mai conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca tot mergi la cumparaturi pe tema asta, te sfatuiesc sa cauti in piata si sa cumperi si catina, pe care eu iti voi spune cum sa-ti prepari un sirop natural cu miere si catina, care diluat cu apa minerala e un suc minunat, care le place si la copii ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. :) uite ca se poate....
    deci sunt oameni carora le place mierea in diferitele ei forme
    mi-ar face placere sa vorbim

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu multi stiu de beneficiile capacelii din pacate. Si mie persoanal imi place foarte mult capaceala de faguri.

    RăspundețiȘtergere